elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís treballa en noves propostes culturals i el desenvolupament de la diversitat

  Verònica Ruiz, regidora de Cultura ens explica que “per a Compromís la cultura és el signe d'una societat crítica i reflexiva, entenem que sense cultura tot ens falla. I pense que ha de ser així per a totes i tots.

  “La Regidoria de Cultura assumeix eixos valors i s’empeny a impulsar el consum de cultura en el sentit més ampli, compartint-lo amb la resta de la ciutadania, ja que és una forma de tractar i valorar els demés. Per això, més enllà de l’esforç que ja estem fent, ara ens plantegem reptes diferents. Hem de tindre curiositat i experimentar noves propostes, precisament per estar enfocades a sectors minoritaris o que no participen del model cultural consolidat”.

  En aquest sentit, la sectorial treballa en noves propostes. Algunes dedicades a sectors joves, com una jornada d'art urbà en la que és farà un concurs de grafits; exhibicions/concursos de skate, patins; actuacions de djs que punxen hip-hop, rap ... i es comença a contactar amb gent que sol ballar al carrer i en les acadèmies de ball que fan cursos de ball urbà.

  També es vol recuperar un model que no té cabuda en els circuits habituals. En aquest cas, dirigit a persones amb inquietuds informatives, amb la projecció de cicles de documentals de qualitat de temàtica social i històrica, probablement amb debats si cal. Una forma de recuperar una realitat que el soroll informatiu quotidià tapa.

  La sectorial va analitzar també altres propostes i activitats en marxa ara que vivim unes setmanes intenses que arranquen amb la reivindicació de la cultura gitana més enllà dels estereotips, que Compromís recolza. Continuaran amb la trobada d’editors independents a la nostra ciutat en busca de noves alternatives i finalitzaran amb la celebració el pròxim 21 de maig del Dia de la Diversitat Cultural promogut per la UNESCO.

  Subir