elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carreras: “Els xiquets de la marjaleria tenen dret a transport escolar”

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament a Castelló s'ha volgut mostrar a favor de què els xiquets de la marjaleria tinguen un servei d'autobús escolar: “L'educació pública i gratuïta és un dret que no es pot negar a cap xiquet, i si no se'ls garanteix el transport s'està negant de facto el que hauria de ser un dret bàsic, i això no es pot consentir”.

    En opinió de la regidora, en aquest cas el PP ha caigut en la trampa de les seues pròpies polítiques: “Quan el PP va establir el “districte únic” nosaltres ens vam oposar per ser una mesura generadora de desigualtat que al final comporta una dualització en l'ensenyament pel qual es creen col·legis elitistes amb excés de demanda i col·legis als quals ningú vol anar. Ara veiem una altra conseqüència: Si els pares poden triar portar al seu xiquet a qualsevol col·legi, el PP ha d'assumir que tots els xiquets han de tindre transport escolar gratuït”.

    Així mateix, la representant d'esquerres va voler deixar clara la que hagés sigut una alternativa prou més senzilla i igualitària: “Si acabarem amb la política del “districte únic”, l'alumnat de la marjaleria hauria d'anar als centres que per proximitat els pertoquen, és a dir, al Grau, i seria tan simple com posar un únic bus escolar que passés per la marjaleria fins a deixar als xiquets i xiquetes al seu centre del Grau, però el PP va preferir defensar una suposada llibertat d'elecció per a la qual ara mateixa ni tan sols tenen diners. És vergonyós.”

    Finalment, Carmen Carreras va voler enviar un missatge a Vicent Sales: “El regidor de Cultura diu ara que es reunirà en la Consellera d'educació per a tractar el tema, quan el curs porta ja un més en marxa. No es pot consentir aquesta deixadesa i desatenció perquè no és creïble que Vicent Sales no sàpigues que la Marjaleria està mal comunicada i que és necessari que l'alumnat tinga bus escolar gratuït i no pagant els 25€ que va demanar. Anunciar aquesta reunió ara és un insult i un síntoma d'una nefasta gestió educativa com la que porta el PP a tots els nivells”.

    Subir