elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carreras: “Les polítiques del PP acaben amb el petit comerç”

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'ajuntament ha volgut aprofitar avui per a qüestionar com han afectat les polítiques del PP al petit comerç i al centre de Castelló: “Les polítiques del PP han fet molt de mal al petit comerç i, en especial, als comerços del centre de la ciutat. Anys d'obres, la reducció de places d'aparcament, la zona blava i la pràctica impossibilitat d'accedir als parkings privats han transformat el centre en un lloc hostil per a gran part de la ciutadania. Si a això li sumem les retallades en les freqüències del transport públic, tenim el còctel perfecte per acabar amb el petit comerç”.

    A més, la regidora va voler parlar del greuge comparatiu que ha patit el centre en relació als grans centres comercials: “Tant Carrefour, com “El Corte Ingles” o “La Salera” han obtingut un bon tracte pel que fa a les infraestructures, habilitant-los entrades i eixides fàcils, línies d'autobús o inclús el TRAM a la mateixa porta. En canvi, el centre ha rebut tot el contrari. Per tant, podem parlar que el tancament de cada cop més locals comercials al centre, i entre ells el final de la societat comercial “Cèntrics”, no és casual, sinó conseqüència de les polítiques que des del PP s'han dut a terme”.

    Per aquests motius Carmen Carreras va voler insistir en les seues propostes: “Ja ho vam dir al mes d'Octubre. Castelló ha de pensar primer en quina ciutat vol i després actuar per a aconseguir-ho, i per això és necessari l'establiment d'un Marc Estratègic per al comerç. Dins de la nostra aposta per una ciutat sostenible, creiem que el més adequat és potenciar el comerç de proximitat, amb campanyes d'informació i suport als petits comerços locals de la nostra ciutat, incidint en el valor afegit que representen, i orientant-los per què adeqüen els seus serveis a les necessitats de la ciutadania. Aquesta és l'única forma seriosa de protegir el petit comerç enfront de les grans superfícies i no el model del PP”.

    Subir