elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carreras: “La memòria dels pressupostos de Bataller és una mentida a la ciutadania”

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló ha criticat avui durament la Memòria d'Alcaldia que signa Alfonso Bataller: “L'alcalde menteix quasi més que parla, les seues paraules contradiuen els fets d'una forma sagnant, així que li preguem a l'alcalde que abandone la hipocresia: Que faça el que diu o que diga el que fa, perquè la resta és mentir a la ciutadania de Castelló i això és inassumible”.

    La regidora feia així referència al que Bataller ha anomenat pomposament “Grans principis inspiradors del pressupost de 2014”: “Bataller té el valor de parlar de “Potenciar la inversió pública quan resulta que aquesta s'ha reduit més d'un 50% de 2013 a 2014, i a més parla d'un gran esforç pressupostari. Igualment, parla de mantenir els serveis públics de gestió pública, i ho fa després de suprimir la gratuïtat del transport per als jubilats i d'externalitzar la gestió del servei de teleajuda o la gestió del Teatre del Raval. Això és simplement una burla a tota la gent de Castelló: El PP se'n riu a la nostra cara”.

    Igualment, la representant d'esquerres considera vergonyós que l'alcalde s'atrevisca a parlar de progressivitat fiscal als tributs municipals: “Portem dues legislatures fent moltes propostes en relació a aquest tema: Que pague més qui més té, perquè això és la veritable progressivitat fiscal. Per això, hem demanat exencions per a la gent que està en atur i per als deutors de bona fe. Abaixar lleugerament l'IBI només en relació al valor cadastral i no a la situació econòmica familiar no es progressivitat fiscal. Les famílies en risc d'exclusió social que tinguen un pis amb un valor cadastral de més de 78.000 euros veuran pujar el rebut de l'IBI quasi un 14%”.

    Però el que en opinió de Carmen Carreras és intolerable és que Bataller presumisca de reforçar les polítiques socials: “El degoteig de persones que s'apropen al nostre grup per la manca de recursos a serveis socials és continu. Gent que no té diners per a menjar o on dormir i als que serveis socials no dóna atenció. Si això ho complementem en el fet que l'ajuda a emergència social baixa en 24.000 euros aquest any, presumir de política social és simplement un insult. Així que li demanem de nou a Bataller acabar amb la hipocresia: O puja els diners per a emergència social o reconeix que la gent sense recursos no és cap prioritat. La resta és mentir”.

    Subir