1 de diciembre de 2020 1/12/20

Carreras (EUPV): “El PP utilitza les infraestructures de forma electoralista”

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha denunciat avui la utilització, un cop més, de les infraestructures municipals com objecte electoralista: “Quan el PP surt un dia dient el bon estat dels comptes econòmics i al següent demana a la Generalitat que pague les obres del Gaetà Huguet en 2015 i no en 2016 com ja estava pactat és perquè n'hi ha alguna cosa que no està bé. Quan van signar el conveni, la Generalitat va deixar clar que no posaria tots els diners fins al 2016, però, el PP de Bataller té moltes preses i vol inaugurar-lo, siga com siga, al Març de 2015. Que aquesta data coincidisca amb el límit legal que marca la llei electoral per inauguracions públiques deu ser només una casualitat”.

    A més, la regidora va voler explicar la relació entre aquestes preses i els comptes municipals: “L'actual conveni explicita que la Generalitat aportarà 2.176.000 euros en 2015 i 2.176.000 al 2016. Però, si les obres estan acabades al març de 2015, és evident que serà l'Ajuntament de Castelló qui haurà de posar aquests diners i esperar fins que el Consell faça efectiu el pagament. És aquesta nefasta gestió la que tantes vegades ha denunciat l'interventor general de l'Ajuntament de Castelló: Les obres només s'haurien de dur endavant quan tingueren un finançament garantit per tal d'evitar l'endeutament de l'Ajuntament. Però, el PP prefereix mantenir l'electoralisme, i per aquests motius ha de demanar pòlisses de crèdit per valors absurds, com són els 20 milions d'euros demanats aquest any i pels quals pagarem els corresponents interessos, tot gràcies al PP”.

    De la mateixa forma, la representant d'esquerres va fer referència al nerviosisme general del PP: “La reforma de l'antiga seu d'Hisenda a Castelló és una altra de les infraestructures que el PP vol inaugurar com siga abans del març de 2015. Però, sembla que ara les preses han fet que s'hagen hagut de tornar a treure el plec perquè s'ha fet incorrectament. Igualment, el nerviosisme del PP és més que evident quan necessiten enviar a l'Alcalde a fer-se la foto a Polònia de què de veritat portarà el TRAM, ja que és una cosa que ja molta gent no es creu a causa dels 4 anys de retard que portarà si finalment comença a funcionar al novembre”.

    Per últim, Carmen Carreras va voler demanar més responsabilitat a l'equip de govern del PP: “El PP hauria de pensar que n'hi ha necessitats més importants que les grans infraestructures, per molt rebombori que aquestes donen. Gastar més de 7 milions d'euros en la reforma del Gaetà Huguet, uns altres 7 milions en la reforma de l'antic edifici d'Hisenda i més de 80 milions en un TRAM que només serveis per a connectar el que ja estava més que ben comunicat, és tota una irresponsabilitat. Si aquests diners s'hagueren invertit en altres qüestions, com ara la reforma de l'antic asil per tal de deixar de pagar lloguers o en millorar el sistema de transport públic, hauríem guanyat molt més gastant prou menys. Però tot siga perquè el PP puga fer-se la foto a les eleccions de 2015”.

    Subir