elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carreras (EUPV): “Els solars sense netejar del Peri 18 són la mostra del fracàs de l'urbanisme del PP”

    La portaveu municipal d'EUPV ha volgut avui fer incidència en la demanda dels veïns del Peri 18 de netejar els solars: “És una reivindicació que des d'Esquerra Unida hem fet en multituds d'ocasions. Vam presentar una moció per a què es netejaren que va ser rebutjada, vam demanar per l'existència d'un protocol per a netejar aquests solars i el PP ha decidit fer oïts sords a totes aquestes propostes. No entenem que es neguen a fer el que és de sentit comú: Tindre els solars nets per a evitar problemes de plagues i inclús incendis a l'estiu”.

    A més a més, la regidora va fer incidència en el motiu pel qual es concentren al Peri 18 tots aquests solars buits: “El Peri 18 es venia com l'ampliació de la ciutat, una nova zona moderna i dinàmica que era l'expansió de la ciutat cap al mar i cap al sud, havia de ser el futur. Però, tot això era abans que esclatés la bombolla immobiliària. Ara conviuen grans edificis de nova construcció amb els solars buits dels PAI's que no van a executar-se i que mostren l'urbanisme salvatge i sense trellat en el qual el PP va sumir a la nostra ciutat”.

    Però, cal recordar que aquests PAI's sense desenvolupar no només van tindre al PP com a “col·laborador necessari”, sinó que a més va aprofitar-ho per a publicitar una proposta municipal estrella: “El PP va aprofitar l'ampliació de la ciutat i l'urbanisme depredador per a anunciar el “Parque de los niños”, un parc per al qual van demanar aportacions a tots els xiquets de la ciutat, venent-ho com un gran projecte per a fer un espai verd per a les noves zones. Ara sabem que aquest parc no s'endurà avant. La ciutadania faria bé en recordar amb quina facilitat el PP oblida les seues promeses”.

    Per últim, Carmen Carreras va voler insistir: “Volem que l'equip de govern deixe de vendre fum en grans projectes que no fan cap falta a la nostra ciutat com són les milionàries inversions a la rehabilitació de l'antic edifici d'Hisenda o la remodelació del Gaeta Huguet, i començar a atendre les necessitats més concretes de la ciutadania, com ara la neteja de solars, la manca de locals públics per a associacions o bé que, ja que han cancel·lat el “Parque de los niños”, almenys facen, senzillament, una zona verda per als veïns en cop de tindre un altre solar buit i sense netejar”.

    Subir