27 de febrero de 2021 27/2/21

Carreras (EUPV): “Cal un reglament de participació ciutadana”

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló ha demanat avui un canvi radical en la participació ciutadana: “A Esquerra Unida pensem que el que ha fet el PP amb la proposta de “Protocol de Funcionament Intern” de participació ciutadana és un altre gest de cara a la galeria i que no comporta cap canvi real. A la nostra organització pensem que la ciutadania ha de tindre uns drets clars, i això implica fer un reglament específic que no deixe la porta oberta a les interpretacions subjectives i els favors de l'equip de govern del PP”

    En l'opinió de la regidora, els beneficis dels pressupostos participatius són clars: “El que es pretén en uns pressupostos participatius és donar-li la veu directament al ciutadà per a què trie en què vol gastar-se els diners, donar-li la possibilitat de fixar directament les seues prioritats i fer-lo corresponsable de la gestió del seu municipi. Uns pressupostos participatius ben fets són, en definitiva, un pas cap a l'autogestió municipal”.

    A més a més, la representant d'esquerres va voler aclarir que no estem parlant de res novedos: “La primera experiència amb pressupostos participatius va ser la de Porto Alegre, Brasil, a l'any 1989. Han passat 24 anys des de llavors i multitud de municipis i ciutats del nostre estat s'han sumat a la iniciativa, com són els cassos de Còrdova, Rivas Vaciamadrid o Sebastian de los Reyes. Ciutats totes elles governades per Izquierda Unida i que demostren que una altra forma de fer política és possible”.

    Per tots aquests motius, Carmen Carreras va concloure: “Volem aprendre de les ciutats que millor estan aplicant els pressupostos participatius i, per això, presentarem com a alternativa al “Protocol de Funcionament Intern” un reglament basat en el d'aquells municipis amb més experiència. L'objectiu no és altre que empoderar a la ciutadania, dir-los que la seua opinió és bàsica per a millor la nostra ciutat i els serveis municipals. Obrir-se a la democràcia sempre dona millors resultats que no fer-ho”.

    Subir