elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ali Brancal: “La reforma de les pensions significarà una pèrdua del poder adquisitiu de les persones pensionistes” .

  La portaveu adjunta del Grup Municipal de Compromís per Castelló ha anunciat que el seu grup presentarà al proper plenari una declaració institucional per tal que l'Ajuntament rebutge la reforma de les pensions plantejada pel govern, que castigarà a un dels col·lectius més fràgils com és el de les persones pensionistes.

  Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat que “en el proper plenari portarem una declaració institucional per tal que l'Ajuntament expresse el seu rebuig a l'avantprojecte de reforma de les pensions, que suposarà una pèrdua del poder adquisitiu de les persones pensionistes”.

  La representant de Compromís per Castelló ha comentat que “segons els números del propi Ministeri, aquesta reforma significarà un retall de 33.000 milions d'euros en els propers nou anys, diners que deixaran de percebre les persones pensionistes”.

  Ali Brancal ha informat que “el nou sistema de pensions desvincula la seua revalorització de l’IPC i les lliga a dos paràmetres nous: la situació econòmica general (sense més concreció) i l’esperança de vida. És a dir que quan la situació econòmica no siga bona el primer perjudicat serà un dels col·lectius més desafavorits i que, a més a més, les persones pensionistes cobraran menys com més viuran”.

  La regidora de Compromís per Castelló ha explicat que “és cert que, finalment, s’ha inclòs un sòl: el 0,25% d'augment que sembla del tot insuficient i que suposarà una pèrdua de poder adquisitiu d’un dels col·lectius més fràgils, a no ser que entrem en períodes gens previsibles de deflació”.

  Per tot açò, Ali Brancal ha afegit que “portarem al proper plenari aquesta declaració en la qual demanarem al Ministeri que es replantege aquesta reforma, per tal que les pensions tinguen una actualitzada adequada que no perjudique el poder adquisitiu de les persones pensionistes”.

  Subir