elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ali Brancal: “Modificar les estadístiques sobre violència de gènere és voler amagar la realitat”

    La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l'Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “resulten sorprenents, indignants i absolutament rebutjables les informacions que apunten que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat pretén introduir canvis en el model del còmput de la violència de gènere, comptabilitzant només les víctimes mortals i les que siguen hospitalitzades almenys 24 hores. D'aquesta manera es deixarien fora de l’estadística oficial la resta de víctimes d’agressions, és a dir, la immensa majoria, de manera que restarien invisibilitzades”.

    Ali Brancal ha explicat que “al marge de la falta de sensibilitat que demostraria eixa mesura, el canvi de criteri pot suposar una minimització d’un problema social tan greu com la violència de gènere i qui sap si amb la disminució estadística oficial va aparellada un retall en els recursos d’assistència a les víctimes”.

    La representant de Compromís per Castelló ha comentat que “una de les xacres socials més repugnants és, sens dubte, la de la violència de gènere contra la qual es vénen articulant mesures de caràcter legislatiu des de fa temps així com amples campanyes de conscienciació social. Tanmateix, dissortadament encara estem molt lluny d’eradicar-la per la qual cosa es fan imprescindibles tots els esforços, entre ells els dirigits a l’augment de la visibilitat de la situació real”.

    Finalment, Ali Brancal ha afegit que “per això presentem una declaració institucional que planteja demanar al Ministeri a que no modifiquen els paràmetres per comptabilitzar les víctimes, si no és per eixamplar els supòsits i aconseguir així conéixer la seua veritable dimensió social i no amagar-la”.

    Subir