elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís per Benicàssim anima als afiliats ‘honrats’ del PP a tornar el carnet per a desmarcar-se de la corrupció del seu partit

    Compromís per Benicàssim ha convidat als afiliats del Partit Popular d’esta ciutat de la Plana Alta a que es donen de baixa d’un partit que “en uns altres països seria considerat com una formació il·legal”, segons ha manifestat el portaveu de la formació a l’ajuntament, Joan Bonet Hancox. El regidor s’ha referit així a la moció que es va aprovar en el passat ple, a proposta de Compromís, PSOE i Ara Benicàssim, i que es va aprovar per unanimitat. “En el debat li van recordar a al grup popular que formen part d'un partit que ha saquejat les arques valencianes amb un total de 12.500milions d'euros en nombrosos casos de corrupció escampats per tota la geografia del País Valencià”, ha insistit Bonet Hancox . “Cal recordar que, per si no ho sabien, la Guàrdia Civil considera al PP valencià com una banda organitzada criminal i, per tant, resulta incompatible ser persona honesta i estar afiliat al PP valencià”, ha subratllat el regidor de Compromís. Per aquest motiu ha convidat els afiliats honestos a que “vagen a la seu del partit a València, entreguen el seu carnet i que es donen de baixa d'un partit que, a totes llums, en qualsevol Estat democràtic mitjanament seriós, seria considerat com una formació il·legal”.

    Bonet Hancox també s’ha mostrat sorprés pel fet que en el debat d’aquesta moció no intervinguera l’alcaldessa, la popular Susana Marqués, “amb el seu estil arrogant, estrident i un pel maldestre”. En el seu lloc, va intervindré Vanessa Batalla, la qual cosa, per al regidor de Compromís, és sorprenent perquè “el PP va utilitzar a la senyora Vanessa Batalla, recent aterrada, com a escut per a estes ocasions especials”. Però això no lleva “la gran paradoxa i incoherència política” que suposa que el PP recolze una moció condemnant la corrupció “mentre tenen l'ombra de la sospita al damunt d'ells pel cas DTB”. Susana Marqués està imputada per malversació de cabals públics i prevaricació administrativa després de la dissolució de la societat de Desenvolupament Turístic de Benicàssim (DTB), una empresa mixta, una dissolució per a la qual “es van pagar 130.000 euros de diners públics amb els informes en contra de la intervenció municipal estalviant-li així uns diners que haurien d'haver eixit de la butxaca de les empreses que conformaven un 40% de la societat”, ha recordat Bonet Hancox.

    El regidor també ha destacat que en eixe mateix ple del passat 26 de febrer “vam assistir l’aprovació definitiva dels pressupostos de l'ajuntament per a 2016, uns pressupostos que són els dels sobrecostos i de l'IBI amb afany recaptatori, amb el vot favorable del PP, ARB i C's”. Des de Compromís “continuarem fent la tasca fiscalitzadora al tripartit de les penombres, i denunciant els nyaps i el malbaratament de diners que puguen fer”, ha conclòs el regidor de Compromís.

    Subir