elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Generalitat reactiva les ajudes al Consell Regulador de la Carxofa de Benicarló

La Generalitat reactiva les ajudes al Consell Regulador de la Carxofa de Benicarló

    El secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, ha confirmat que es regularitzaran les ajudes al Consell Regulador de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló. De moment, ja s'han rebut 22.000 euros corresponents a ajudes de 2012.

    El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló podrà regularitzar els seus comptes després de l'anunci de la Conselleria d'Agricultura de garantir les ajudes per als propers anys i d'abonar els pagaments pendents des de 2012. Així ho va confirmar ahir el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, en una visita a Benicarló, on va expressar el seu suport a l'organisme i al treball que du a terme. Per la seua part, el president del Consell Regulador, Francisco Lluch, ha agraït la reactivació de les ajudes i ha assenyalat que els ajudaran a liquidar el deute pendent.

    El Consell Regulador ha rebut, de moment, 22.000 euros corresponents a unes ajudes aprovades el 2012 i durant el mes de gener rebrà 10.000 euros més en concepte d'altres endarreriments. Totes aquestes ajudes serviran, entre d'altres coses, per a pagar l'auditoria de certificació de la denominació d'origen, que està valorada en uns 6.000 euros.

    La visita del secretari autonòmic, acompanyat per l'alcaldessa, Xaro Miralles, el regidor d'Agricultura, Domingo Roca, i el president del Consell Regulador, ha servit també per visitar les instal·lacions de la Cooperativa Benihort i per mantindre contactes amb el sector pesquer de la zona nord de la província.

    Subir