elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les Festes Patronals 2016 començaran en divendres amb un acte obert a tota la població

Les Festes Patronals 2016 començaran en divendres amb un acte obert a tota la població
  MÁS FOTOS
  Les Festes Patronals 2016 començaran en divendres amb un acte obert a tota la població - (foto 2)

  El regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, i el nou president de la Comissió de Festes, Guillem Escuder, han presentat les principals novetats de cara a les Festes Patronals 2016. La presentació de la reina i dames de les Festes Patronals 2016 tindrà lloc el divendres 19 d'agost, avançant així un dia la presentació, que tradicionalment era en dissabte. D'aquesta manera, la Comissió de Festes pretén donar-li més protagonisme a l'acte oficial d'inici de les festes i reservar per a l'endemà dissabte els actes més populars, com la Cridà. L'acte tindrà lloc en un espai obert per a tota la població, previsiblement la plaça de Sant Bartomeu, per tal que tothom puga disfrutar d'un dels actes més emotius de totes les festes.

  Una altra de les novetats és que l'elecció de la reina de les Festes, que tindrà lloc el 14 de maig, serà per sorteig i no per votació com es feia fins ara. Pel que fa a la Dulcinea, un càrrec que representa joves que, tot i viure fora de Benicarló, mantenen un lligam especial amb la ciutat, el regidor ha anunciat que serà Inés Agut Muñoz, de Madrid. L'elecció es va fer per sorteig fa dos setmanes a l'Ajuntament.

  D'altra banda, Ilde Añó i Guillem Escuder han anunciat que la renovació de la Comissió de Festes encara està vigent. De moment, s'han mostrat disposades a formar-hi part 16 persones, a banda de 12 persones més que formarien part de la Comissió de Bous.

  Sobre els actes de les Festes Patronals 2016, Añó i Escuder han assenyalat que enguany es programaran unes festes més populars i participatives, recuperant algunes tradicions perdudes i centrant els esforços en una bona programació infantil. A més, es recuperaran les revetlles populars per la nit i s'apostarà per tematitzar alguns dies, com el dia de la gent gran o el dia del turista. A més, el regidor de Festes i Falles ha assegurat que intentaran organitzar algun concert de renom i que comptaran també amb els grups de música locals.

  Añó ha finalitzat dient que «farem tot el que podrem i més» amb el pressupost que tenim. Un pressupost que ha baixat de 180.000 a 160.000 euros per a organitzar les Festes Patronals i Nadal i Reis.

  Subir