21 de enero de 2021 21/1/21

El canvi climàtic protagonitza un cicle de conferències a Benicarló

El canvi climàtic protagonitza un cicle de conferències a Benicarló - (foto 1)
  • La primera conferència tindrà lloc aquest dissabte, a càrrec del prestigiós científic Jordi Solé i Ollé

MÁS FOTOS
El canvi climàtic protagonitza un cicle de conferències a Benicarló - (foto 2)

L'Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Medi Ambient, col·laborarà activament en el cicle de conferències que les organitzacions Ecologistes en Acció de Vinaròs i Ecologistes del Sénia han programat per a aquesta primavera al voltant del canvi climàtic i els seus efectes. El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, acompanyat dels representants d'Ecologistes en Acció i d'Ecologistes del Sénia, Quique Luque, Manel Mas i Alfredo Valdivieso, ha presentat avui les xarrades, que tenen com a principal objectiu sensibilitzar la societat sobre tot el que significa el canvi climàtic.

Per al regidor de Medi Ambient «Benicarló s'implica en aquestes xarrades per la seua voluntat de ser ciutat educadora, és a dir, que hem de crear consciència en els nostres ciutadans de tota la problemàtica que se'ns ve a sobre amb el canvi climàtic, al mateix temps que col·laborem amb entitats locals i comarcals per tirar endavant projectes mediambientals».

La primera conferència tindrà lloc aquest dissabte, 12 de març, amb el títol ‘Per què aquesta crisi no s'acabarà mai’ a càrrec del prestigiós científic del CSIC Jordi Solé i Ollé, que explicarà els factors que determinen la dependència de la societat respecte del petroli i com la manera de viure de les persones està causant greus problemes al medi ambient.

Per al 24 d'abril està prevista la conferència de José Anastasio Urra, professor de la Universitat de València, que parlarà sobre el col·lapse a què ens aboca el creixement actual. Urra és un gran divulgador i explicarà, amb dades, com la forma de vida actual està causant seriosos impactes sobre el medi ambient.

Per finalitzar, el 24 de juny s'ha programat la conferència del científic, divulgador, escriptor, poeta i filòsof Jorge Riechmann, amb el títol «Camins transitables i creixement». Riechmann dóna conferències arreu del món i ha publicat desenes de llibres sobre temes com els transgènics, l'alimentació, el canvi climàtic o la dependència del petroli.

Paral·lelament, a Vinaròs i la Sénia també s'han programat conferències a càrrec de Pedro Prieto, Jordi Vilardell i Federico Demaria.

El representant d'Ecologistes del Sénia Manel Mas ha reconegut la tasca de tota la gent implicada en aquest cicle de conferències i ha destacat que aquesta iniciativa «posa en valor el nostre territori i el situa en el mapa cultural, tant de Castelló com de Tarragona».

Subir