elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Benicarló posa en marxa dos projectes destinats a dones i a joves

Benicarló posa en marxa dos projectes destinats a dones i a joves
  MÁS FOTOS
  Benicarló posa en marxa dos projectes destinats a dones i a joves - (foto 2)

  La Universitat Popular (UP) ha rebut una subvenció de la Federació Espanyola d'Universitats Populars (FEUP) que permetrà a l'Ajuntament desenvolupar dos programes adreçats a dos col·lectius especialment vulnerables: les dones i els joves. La subvenció, concedida a la FEUP per part del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, atorga 7.781 euros per a un programa d'intervenció socioeducativa destinat a promoure hàbits de vida saludables de dones i 1.661 euros per a un programa d'ocupació i adquisició de competències destinat a promoure la inserció laboral de joves.

  La regidora de Serveis Socials, Marta Escudero, i la regidora de Joventut, Susana Pérez, han fet una valoració molt positiva dels programes «no tan sols pel contingut en sí sinó perquè representen una nova manera de treballar dins de l'Ajuntament, de col·laboració i transversalitat entre diferents àrees que esperem que tinga continuïtat en altres projectes», han dit les regidores. Escudero i Pérez també han agraït el treball dels tècnics i han destacat que les úniques ciutats de la Comunitat Valenciana que han aconseguit aquesta subvenció han estat Benicarló i València.

  Pel que fa al programa per a promoure hàbits de vida saludables entre les dones, es tracta de fomentar la igualtat entre gèneres, d'entrenar habilitats, d'oferir eines, d'eliminar barreres i d'oferir espais de participació que ajuden a eliminar estereotips. Objectius que es treballen de manera regular a través dels programes de la Regidoria de Benestar Social i que ara es veuran reforçats.

  El projecte es concretarà en un taller d'apoderament adreçat, per una banda, a dones que han patit violència de gènere, i d'altra banda, a dones amb xiquets que necessiten restituir la seua autoritat com a mares. D'altra banda, també es duran a terme activitats de formació en alfabetització digital amb l'objectiu d'intentar que totes les dones tinguen accés a les noves tecnologies, no només com a element d'inclusió social, sinó també a l'hora de buscar treball. Finalment, tindrà lloc amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, una jornada de conscienciació lúdica, adreçada a un públic més general, amb obra de teatre inclosa a càrrec de la companyia Engrata.

  Les inscripcions per a participar en aquest programa es poden formalitzar al Centre Social Municipal La Farola.

  Pel que fa al programa per a joves (Programa d'ocupació i recerca d'ocupació, adquisició de valors, competències i habilitats per a promoure la inserció sociolaboral de joves), es tracta d'un projecte adreçat a persones d'entre 16 i 30 anys que té com a objectiu servir de suport als joves que busquen la seua oportunitat en el món laboral. En aquest cas, s'han programat activitats i conferències especialitzades en l'elaboració d'un bon currículum o en cartes de presentació i entrevistes de treball. Al mateix temps, hi haurà una xarrada al voltant dels recursos per a la cerca de treball activa (competències, estat actual del mercat de treball, tendències, autoocupació, enllaços d'interés, etc.). Les inscripcions es poden formalitzar a través del CIAJ.

  Subir