elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Benicarló comptarà amb un banc de terres municipal

Benicarló comptarà amb un banc de terres municipal

  La Regidoria d'Agricultura està coordinant la creació d'un banc de terres municipal per a fer front a la pèrdua de superfície agrícola útil i l'abandonament de terres. L'objectiu és crear noves oportunitats de treball i impulsar l'agricultura ecològica.

  El regidor d'Agricultura, Domingo Roca, ha anunciat avui que l'Ajuntament està treballant en la creació d'un banc de terres municipal davant de la problemàtica actual relativa a l'abandonament de terres agrícoles. Un abandonament que suposa la pèrdua de superfície agrícola útil i que genera un impacte negatiu en el medi ambient en el sentit que incrementa el risc d'incendi i genera un major risc de degradació ambiental i paisatgística.

  La creació del banc de terres suposarà, per una banda, la creació d'oportunitats de treballs a nous emprenedors que vulguen dedicar-se a l'àmbit de l'agricultura, i d'altra banda, impulsarà l'agricultura ecològica a Benicarló, atés que els criteris es basarien en aquesta modalitat de cultiu.

  El banc de terres es materialitzarà en un registre administratiu municipal, de caràcter públic, que facilitarà el contacte dels propietaris de parcel·les aptes per a l'explotació agrícola amb les persones interessades en el cultiu. Els terrenys per a ús agrícola que formaran part del banc de terres poden trobar-se en estat d'abandonament o en producció i s'oferiran per al seu arrendament a persones interessades a cultivar terres. Els acords entre les dos parts (aspectes econòmics, termini, condicions) seran totalment lliures.

  Des d'un punt de vista agrícola, el banc de terres pretén ser un instrument que afavorisca el manteniment dels cultius actuals i recuperar conreus abandonats. En termes d'ocupació, facilitarà l'accés a la terra de nous agricultors o professionals actius que vulguen ampliar la producció. I des de l'òptica mediambiental, serà una eina per a mantenir el medi rural viu, preservar el territori i el patrimoni natural de Benicarló.

  Per a posar en marxa el banc de terres, s'organitzaran unes jornades de coordinació entre els departaments de Serveis Socials, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Agricultura per tal de dissenyar un reglament que aglutine la creació i gestió dels projectes d'horts urbans, tant privats com públics, i la creació i gestió del banc de terres.

  Subir