elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Benicarló aconsegueix una reducció del 50% en els mòduls de la renda per les pèrdues en agricultura

Benicarló aconsegueix una reducció del 50% en els mòduls de la renda per les pèrdues en agricultura

  La sol•licitud aprovada per unanimitat del Ple del passat 21 de desembre ha donat els seus fruits i el Ministeri d'Economia i Hisenda ha concedit als agricultors de Benicarló la reducció dels mòduls de la renda de l'any passat. La sol•licitud estava justificada per les pèrdues ocasionades en l'agricultura degut a les altes temperatures registrades durant la tardor i hivern passats i que van ser de 1.189.687 euros en cítrics i 503.000 euros en carxofes, segons un estudi elaborat per la Cooperativa Agrícola Benihort.

  Les ajudes es concreten en la reducció d'un 50% dels mòduls de la renda per a cítrics i carxofes, que han passat del 0,26 al 0,13. Pel que fa a la tomaca, passa del 0,26 al 0,22 i la resta d'hortalisses es mantenen en un 0,26. Pel que fa a l'oliva, els productors també es podrà acollir a la reducció passant d'un 0,26 a un 0,22.

  El regidor d'Agricultura, Domingo Roca, s'ha mostrat molt satisfet per les reduccions aconseguides i ha assenyalat que «Benicarló treballarà perquè la resta de municipis del voltant, especialment els que produeixen carxofa amb denominació d'origen, també puguen optar a aquest tipus d'ajudes quan es donen circumstàncies climatològiques adverses». Roca ha insistit que «valdria la pena demanar conjuntament les ajudes per aconseguir el màxim de resultats».

  Últims serrells del Reglament Municipal del Banc de Terres

  El regidor d'Agricultura ha recordat que l'Ajuntament de Benicarló està ultimant l'esborrany del Reglament municipal regulador del règim d'ús dels horts públics del banc de terres de Benicarló que suposarà la posada en marxa del banc de terres. Roca ha explicat que l'esborrany s'estudiarà en el proper Consell Agrari (previst per a la setmana que ve) i que «si s'aprova, ens posarem a treballar de ple en el banc de terres». «Hi ha molta gent interessada pels dos costats», ha constatat Roca.

  Subir