6 de julio de 2020 6/7/20

Primera visita guiada als corrals dels bous al carrer d'Almassora

Primera visita guiada als corrals dels bous al carrer d'Almassora - (foto 1)
  • Les IV Jornades del bou continúen amb activitats infantils en la Vila

MÁS FOTOS
Primera visita guiada als corrals dels bous al carrer d'Almassora - (foto 2)

Els corrals de Ca la Vila han viscut aquest matí una jornada històrica amb la celebració de la primera visita guiada a càrrec de la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes. Una de les infraestructures fonamentals durant els bous al carrer d'Almassora ha abandonat el sigil habitual amb què treballen dins els operaris per a mostrar al públic, aficionat o no, el funcionament durant els cicles festius.

Els voluntaris han obert les portes a les 11 hores per a mostrar a xicotets i majors com es desenvolupa l'activitat en els baixos de l'edifici de Ca la Vila. Les visites s'han succeït des de l'entrada del carrer Sant Vicent, per les escales del qual ha accedit el públic per a comprovar de primera mà com són les corraletes en les quals descansa el ramat abans de les exhibicions en Santa Quitèria i el Roser.

L'activitat forma part de les IV Jornades del bou, que finalitzaran dimarts que ve amb el tancament de l'exposició fotogràfica "El toro sin barreras", col·lecció d'Agustín Arjona cedida pel Museu Taurí de València. De fet, alguns dels participants en les visites guiades als corrals han aprofitat el matí per a recórrer les imatges situades en la planta superior de Ca la Vila. La mostra estarà oberta demà dilluns de 17 a 20 hores i el dimarts d'11 a 13 i de 17 a 20 hores per a aprofitar la festivitat del dia.

"Mostrem al públic els corrals perquè puguen veure de primera mà com es tracta als animals a Almassora, que no tenim gens que amagar i que aquesta infraestructura ha sigut objecte de contínues millores pel benestar del ramat", ha defensat la regidora de Festes, Isladis Falcó. "Ensenyant aquest espai, el visitant pot fer-se una idea de com es descarreguen els bous i com esperen fins a ser exhibits, i després li podran agradar o no els bous al carrer però ningú podrà dir que no complim estrictament la normativa, com va intentar Pacma amb la denúncia per maltractament en les festes d'octubre que ha sigut sobreseguda".

Els voluntaris de la Comissió del Bou han mostrat les corraletes en què es divideixen els baixos de Ca la Vila i on es descarreguen bous, mansos i vaques en els diferents compartiments. Els mecanismes més rudimentaris han donat pas a un sistema de corrioles i portes que garanteixen també més seguretat per al personal que s'ocupa dels corrals i per als col·laboradors taurins que ajuden a guardar el bestiar després de les exhibicions.
A més de les visites guiades, els més xicotets han gaudit d'un matí de tancaments amb carretones en la plaça Major de la Vila i inflables amb els quals els voluntaris de la Comissió del Bou han tractat d'integrar en la festa dels bous al carrer a les futures generacions d'aficionats.

Subir