28 de septiembre de 2020 28/9/20

El PSOE proposa facilitar un pla d’actuacions a les urbanitzacions afectades per la processionària

El PSOE proposa facilitar un pla d’actuacions a les urbanitzacions afectades per la processionària - (foto 1)

    Des de les files socialistes ja han manifestat la postura de la Generalitat respecte a l’augment de la processionària a la Serra d’Irta. Però que passa en les urbanitzacions, parcs i zones públiques que mostren signes de processionària? “És en aquest punt, on el fet passa a considerar-se un problema de salut pública” afirma Adrià Barceló, edil socialista. Argumenta que “no perquè siga més agressiva en aquestes zones, sinó per el conflicte d’usos del sòl que duen lligades aquestes infraestructures. Els animals no entenen de límits i no diferencien entre l’ús públic i el privat. Cosa que dona lloc a que una mateixa situació que no es considera problemàtica, al creuar una reixa, un camí o un marge sí pot generar un problema per la societat”.

    “Lluny de voler encetar un debat sobre qui i com ha d’actuar segons el règim de propietat del sòl”, Barceló conclou que “és en les zones públiques on l’administració ha d’actuar amb més intensitat per eliminar qualsevol rastre d’aquest insecte, però no deixa de ser un tema complex que pot implicar diverses administracions, amb els retards que suposa la coordinació entre elles”.

    Des del Grup Municipal Socialista d’Alcalà-Alcossebre s’aposta per la realització de campanyes de conscienciació de la població i precaucions a l’hora de eixir a la muntanya, de protocols d’actuació en les parcel·les privades afectades desaconsellant sempre els tractaments amb biocides, i l’actuació per part de l’Ajuntament als terrenys que siguen de la seua competència i instar a la Direcció del Parc Natural de la Serra d’Irta a que faça el mateix.

    Finalment, des de el PSOE manifesten que estan treballant diferents propostes que impliquen l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert-Alcossebre i la Direcció del Parc Natural de la Serra d’Irta, així com la coordinació entre els tres ajuntaments que ocupa el parc natural.

    Subir