elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les inscripcions per a participar en el concurs de paelles de Festes Majors podran realitzar-se el dilluns 22 d’agost

Les inscripcions per a participar en el concurs de paelles de Festes Majors podran realitzar-se el dilluns 22 d’agost - (foto 1)
  • El XLIIé Concurs de Paelles, acompanyat per batucada, tindrà lloc el pròxim dissabte 27 d’agost al carrer Lanjarón i Vicent Lis Barona

L’Ajuntament d’Alaquàs i la Junta Central de Penyes han convocat el XLII Concurs de Paelles per al pròxim dissabte 27 d’agost. Les inscripcions es realitzaran el dilluns 22 d’agost a partir de les 19 hores i fins esgotar les places disponibles al Centre Cultural de l’Olivar (a la part de la Biblioteca).

El cost de la inscripció és de 50 euros. A canvi, la Junta proporcionarà als participants tot allò que cal elaborar una paella. Serà obligatori portar el DNI per a realitzar la inscripció i cada persona podrà realitzar un màxim de dues reserves. En aquest moment, els menors de 16 anys tindran que estar acompanyats per una persona major de 18 anys per a poder participar a l’activitat.

La llenya, l’aigua, el calder, la cullera, els trespeus i els ingredients per a 20 racions aproximadament seran els elements que l’organització facilitarà als aspirants als set premis que es poden guanyar en aquesta edició de Paelles 2016. La utilització de qualsevol producte alimentari, paella o similar que no haja sigut facilitat pels organitzadors, llevarà puntuació en la valoració del jurat.

Les quatre millors paelles rebran una compensació econòmica, a més d’un trofeu. El primer premi són 150 euros, donat per l’Ajuntament d’Alaquàs; el segon 100 euros, cortesia de la Junta Central de Penyes; el tercer de 75 euros el proporcionarà Caixa Popular i el quart de 50 euros l’aportarà Deportes Estreder.

No obstant això, aquests no seran els únics premis. La cinquena paella més saborosa rebrà un trofeu donat pel restaurant Sulya, la sexta obtindrà un altre per part de Garcimar i la sèptima aconseguirà un guardó de Consum. El jurat serà designat per la Junta Central de Penyes. Els premis es lliuraran el dilluns 29 d’agost a les 21 hores al Castell d’Alaquàs.

El concurs va nàixer l’any 1975, quan els avantpassats de la penya Valor i la penya Rius van gaudir del I Concurs de Paelles en les Festes Majors d’Alaquàs. En els primers anys, van tenir lloc al camp del Roser, posteriorment s’ha traslladat la seua celebració enfront del Mercat i a altres localitzacions de la localitat. En l’actualitat, les paelles són al voltant del parc de la Sequieta, als carrers Lanjarón i Vicente Lis Barona.

Subir