elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva prestarà servei d'intèrpret de llengua de signes per a 4 municipis més

Xàtiva prestarà servei d'intèrpret de llengua de signes per a 4 municipis més
    MÉS FOTOS
    Xàtiva prestarà servei d'intèrpret de llengua de signes per a 4 municipis més - (foto 2)

    L'Ajuntament de Xàtiva ha signat un conveni amb els ajuntaments els municipis veïns de Canals, Alcúdia de Crespins, Llanera de Ranes i Benigànim per tal de prestar el serveis de mediació i  interpretació per a la inclusió social de les persones sordes i sordo-cegues a veïns i veïnes d'aquestes localitats. A l'acte de signatura han assistit Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva;  Vicente Lluch, alcalde de Llanera de Ranes; Amparo Canals, alcaldessa de Benigànim i Roberto Granero, primer tinent d'alcalde de l'Alcúdia de Crespins. També hi han estat present les regidores de Benestar Social de l'Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo i del de Benigànim, Arantxa Bellver.

    La Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana, Fesord, és l'entitat conveniada amb Xàtiva per a la prestació habitual d'aquest servei a la ciutat. La seua finalitat és promoure la inclusió social de les persones amb aquesta disfuncionalitat. Els costos de la prestació del servei en altres localitats seran assumits pels respectius ajuntaments.

    Recentment, Xàtiva ha ampliat el servei a la nostra ciutat, augmentat en un 43,17% l'assignació pressupostària per a aquest servei dotant-la amb 17.825,72 euros i 30 hores d'atenció setmanals. L'exercici 2016 s'havia destinat una quantitat de 12.450 euros que ja reflectia l'increment d'hores del servei de 737 en 2015 a 787 en 2016.

    L'atenció en aquest servei d'intèrpret de llengua de signes i de mediació social no només es veurà millorada amb l'increment d'hores, sinó que també es facilitarà a les persones sordes l'accés a la informació i tràmits que es gestionen des de Benestar Social, així com també es farà més accessible la resta d'activitats que ofereix l'Ajuntament, adaptant-les per tal que aquest servei siga transversal a tots els departaments municipals.

    Fesord és una fundació creada en 1998, especialitzada en l'assistència a persones que pateixen els efectes negatius de les barreres de comunicació existents, especialment de persones sordes, amb discapacitat auditiva i amb qualsevol problema de tipus auditiu i el seu entorn, per aconseguir una efectiva i igualitària integració social.

    Pujar