elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'EMTRE s'alia amb la Capitalitat Mundial del Disseny de València 2022 per a fomentar la correcta gestió de residus

L'EMTRE s'alia amb la Capitalitat Mundial del Disseny de València 2022 per a fomentar la correcta gestió de residus
  • L'entitat metropolitana s'unix a les entitats públiques i privades que patrocinen l'esdeveniment, amb una aportació de 121.000 euros

MÉS FOTOS
L'EMTRE s'alia amb la Capitalitat Mundial del Disseny de València 2022 per a fomentar la correcta gestió de residus - (foto 2)
L'EMTRE s'alia amb la Capitalitat Mundial del Disseny de València 2022 per a fomentar la correcta gestió de residus - (foto 3)
L'EMTRE s'alia amb la Capitalitat Mundial del Disseny de València 2022 per a fomentar la correcta gestió de residus - (foto 4)

 

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) ha presentat este matí el calendari d'activitats que desenvoluparà en els pròxims mesos en l'Àgora de la plaça de l'Ajuntament, amb motiu de la Capitalitat Mundial del Disseny València 2022 (WDCV2022). L'EMTRE s'unix així, amb una aportació de 121.000 euros, al grup d'entitats públiques i privades que patrocinen l'esdeveniment.

Una campanya gràfica de conscienciació sobre la importància de la separació i depòsit dels residus és el punt de partida de la col·laboració entre l'EMTRE i WDCV2022, en una clara aposta per la sostenibilitat. Per part de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus ha subscrit l'acord el seu president i vicealcalde de València, Sergi Campillo, mentre que Xavi Calvo ho ha fet en nom de l'associació València Capital del Disseny.

El president de l'entitat metropolitana ha destacat “la necessitat d'apostar pel disseny per a repensar els processos industrials i la gestió de residus, en l'actual context d'emergència climàtica”. Sergi Campillo ha afirmat que l'EMTRE, com a administració pública, "està oberta a iniciatives com esta, que aposten per la sostenibilitat i ajuden a fer més fàcil la vida a les persones".

"L'entitat metropolitana ha dissenyat també eines per a ajudar la ciutadania a aconseguir un món més sostenible com l'aplicació per a mòbils i el prototip d'ecoparc autònom”, ha destacat el vicealcalde de València. Precisament, alumnes d'escoles de Disseny validaran a l'octubre l'ecoparc autònom, pensat per a prestar un servei de proximitat a la ciutadania, tots els dies de l'any, les 24 hores. Se situarà en zones residencials d'alta demanda o amb limitació d'accés a la xarxa d'ecoparcs fixos.

Xavi Calvo, director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, ha assenyalat que la sostenibilitat "és un dels principals valors de València Capital Mundial del Disseny 2022 des del nostre inici, i esta col·laboració és part de la seua materialització. Sostenibilitat i disseny van de la mà en responsabilitat".

“Tot el fem que trobem en la mar va ser, en el seu moment, dissenyat per algú. D'ací ve que sentim la necessitat de buscar una solució conjunta amb l'EMTRE per a millorar els processos que afecten directament la ciutadania i fer valdre les empreses capdavanteres del disseny en este àmbit”, ha declarat el responsable de WDCV2022

Campanya sobre 10 residus

La creativitat de la campanya de conscienciació serà a càrrec de l'agència valenciana PalauGea, altament especialitzada en la cultura visual, i el seu disseny gira entorn de deu residus. “Són residus que es generen de manera habitual en l'Àrea Metropolitana i als quals se'ls donarà veu, amb la finalitat d'aconseguir que tots nosaltres, com a ciutadans, treballem en la seua reducció, així com en la correcta separació i posterior depòsit en els contenidors adequats”, ha detallat aquest matí Sara Bort, gerent de l'EMTRE.

“Volem assegurar-los una segona vida a eixos residus i per això treballarem en la campanya conceptes com “el residu com a recurs” i el d'“economia circular”, ha explicat Bort, qui ha destacat que “produïm i consumim molt per damunt del que el planeta pot assumir”.

La gerent de l'entitat metropolitana ha detallat el calendari d'activitats que es desenvoluparan, entre els mesos de setembre i desembre, en l'emblemàtic i efímer edifici Àgora València, en la plaça de l'Ajuntament. La conscienciació ambiental també serà present a través dels tallers organitzats per l'equip de monitors d'Emtreduca, el Programa d'Educació Ambiental de l'EMTRE.

Calendari d'activitats:

  • Dimecres, 7 de setembre. Presentació de la campanya de conscienciació per al foment del reciclatge i inici del programa Emtreduca per al curs 2022-23. Desenvolupament de tallers d'Educació Ambiental per a públic familiar en Àgora València.
  • Dimecres, 5 d'octubre. Presentació en Àgora València del prototip d'ecoparc autònom per a la seua validació per escoles de Disseny de València. Posteriorment està prevista una taula redona amb dissenyadors vinculats al reciclatge.
  • Dijous, 10 de novembre. Tallers d'educació ambiental per a la ciutadania organitzats per l'equip d'Emtreduca, amb l'assistència d'associacions i entitats molt arrelades en el teixit social de l'Àrea Metropolitana de València.
  • Dimecres, 14 de desembre. Àgora València acull com a punt final al calendari d'activitats una taula redona sota el títol: “Casos d'èxit de disseny i sostenibilitat."
Pujar