elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les jornades sobre ciberassetjament comencen hui a Quart de Poblet

Les jornades sobre ciberassetjament comencen hui a Quart de Poblet

    El Centre Cultural El Casino, de Quart de Poblet, acull aquest divendres a partir de les 18.00 hores, una jornada formativa sobre ciberassetjament i violència infantil entre iguals. Amb aquesta activitat arranca l'últim dels blocs temàtics del programa Benestar, Formació, Territori, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, a fi de promoure la reflexió i el debat sobre temes d'interès des de la perspectiva local.

    Tal com ha declarat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, «l'augment del ciberassetjament com a nova forma de violència emocional i la necessitat de frenar la violència infantil entre iguals estan suscitant la preocupació de la societat que no sempre sap com actuar davant aquestes situacions». De fet, Berenguer ha assegurat que «han sigut els mateixos ajuntaments els que han reclamat formació específica en aquesta matèria, per la influència que té en la bona convivència de la comunitat escolar, de les famílies, dels xiquets i xiquetes i, en definitiva, del propi municipi com a entorn comú». Per a abordar la qüestió del ciberacoso i la violència infantil, s'ha dissenyat una taula redona coordinada per la professora de Dret Penal, Paz Lloria, en la qual participaran altres experts en Dret Penal i Civil de la Universitat de València, al costat dels quals estaran el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla. En aquesta sessió s'exposaran qüestions relacionades amb l'ús responsable dels mitjans tecnològics i pautes de comportament adequat. Així, en el pla quantitatiu, les exposicions serviran per a presentar l'educació requerida per a l'ús responsable dels mitjans tecnològics, amb una responsabilitat que imbuïsca l'actuació de tots els actors en la xarxa. Ja en el pla qualitatiu, es definiran i concretaran les situacions de violència, s'establiran paràmetres de prevenció i tècniques educatives orientades a la reducció de les taxes de violència i ciberacoso. Així mateix s'analitzarà la possibilitat de resolució de conflictes des del punt de vista sancionador, de la mediació i altres alternatives. En finalitzar, s'obrirà un torn de preguntes i debat en el qual els assistents podran plantejar els seus dubtes i idees.

    Pròximes jornades

    El cicle Benestar, Formació, Territori, que va arrancar el passat mes de juliol, portarà a totes les comarques valencianes sessions formatives a càrrec de professors de la Universitat de València experts en les diferents temàtiques abordades. En aquesta edició els blocs temàtics han sigut tres: Economia Local i cooperativisme, Immigració i Ciberaseetjament. Aquest últim, que arranca hui a Quart de Poblet, es realitzarà en les pròximes setmanes a Gandia (14 d'octubre), Ontinyent (25 d'octubre), Sueca (28 d'octubre), Algemesí (4 de novembre) i Llíria (8 de novembre). L'objectiu del cicle impulsat des de la Diputació de València és contribuir a la formació i transferència de coneixements de la societat local en la dimensió territorial, comunitària i ciutadana i per aquest motiu les activitats estan dirigides al públic en general de la localitat i el seu entorn proper, especialment a col·lectius socials, educatius i assistencials.

    Pujar