elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

3883 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa al 2017

3883 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa al 2017
    MÉS FOTOS
    3883 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa al 2017 - (foto 2)

    L'associació Arropa València, dins del seu programa Ret Social Koopera, ha arreplegat 3883 kg de roba i calçat usada en L'Alqueria de la Comtessa, al llarg del 2017. Aquesta associació té un acord amb el govern municipal per a col·locar els contenidors de recollida i fer-se càrrec de la roba donada altruistament pels veïns.

    Amb una mitja de 323,6 kg mensuals arreplegats als contenidors situats per tota la localitat, octubre és el mes on més quilos s'han recol·lectat, amb 493 kg i una recollida especial de 71 kg. Gràcies a aquesta actuació i la de la resta de localitats de la comunitat, Arropa València ha arreplegat en el primer semestre un total de 2238 tones de peces de vestir usades, un 12% més respecte a l'any 2016.

    La finalitat del programa Xarxa Social Koopera, d'Arropa València, no sols és arreplegar residus urbans de roba i calçat, sinó que té com a objectiu generar llocs de treball per a les persones en risc d'exclusió social: en aquest últim any, han aconseguit que 59 persones s'incorporen al mercat laboral ordinari.

    L'Alcalde de la localitat, Voro Femenia, al·lega: "aquesta iniciativa és important per a la localitat no sols per la labor social, sinó pel servici útil que ofereix als veïns. Permet adequar un lloc autoritzat al municipi on tots els que ho desitgen poden donar la roba que ja no els és útil. Així es redueix la quantitat de fem als abocadors i, per tant, el nombre de residus en el medi ambient.".

    Pujar