elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una pel·lícula per a reflexionar sobre el turisme de sol i platja al litoral valencià

Una pel·lícula per a reflexionar sobre el turisme de sol i platja al litoral valencià
  • El documental ‘Here comes the sun’, d’Óscar Bernàcer, es proyectarà dins del VII Cicle de cinema valencià actual de la Fundació SGAE i EDAV

  • Serà el dijous 25 de novembre, a les 18 hores, a la Sala SGAE Centre Cultural de València

Només una setmana després de conéixer-se la nominació de Here comes the sun com a Millor Llargmetratge Documental als Premis Berlanga 2021 – IV Premis de l'Audiovisual Valencià, la pel·lícula d'Óscar Bernàcer es podrà gaudir aquest dijous, dia 25 de novembre, a les 18 hores, a la Sala SGAE Centre Cultural de València (Blanqueries, 6). Serà en el marc del VII Cicle de cinema valencià actual, organitzat per la Fundació SGAE, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, i l'associació de guionistes Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV). En finalitzar la projecció, el realitzador participarà en una xarrada amb el públic. L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia.

Aquesta mostra audiovisual és una ferma aposta per l'audiovisual facturat a la Comunitat Valenciana i fonamentalment pel treball desenvolupat pels i les professionals guionistes. En aqueix sentit, el cicle tria cada any alguns dels llargmetratges documentals i de ficció de més recent actualitat. Aquesta setena edició es va obrir amb la pel·lícula Las consecuencias, de Claudia Pinto (guió i direcció) i Eduardo Sánchez Rugeles (guió), i després de la projecció de Here comes the sun, prosseguirà el 2 de desembre amb Visitante, d'Alberto Evangelio (guió i direcció), per a concloure una setmana després amb la projecció de Carceller. El hombre que murió dos veces, del director i guionista Ricardo Macián.

Reflexions sobre el turisme a la Comunitat Valenciana

Escrit i dirigit per Óscar Bernàcer, el llargmetratge Here comes the sun proposa unes “xicotetes reflexions sobre el turisme de sol i platja” a partir de l'atroç sisme que, provocat per la irrupció de la pandèmia de la Covid-19, ha fet trontollar tot el sector turístic, un dels més importants pilars econòmics d'Espanya. L'anàlisi se centra en les causes i conseqüències sociològiques, urbanístiques, ecològiques i culturals del turisme de sol i platja propi del litoral mediterrani valencià.

La pel·lícula compta amb les intervencions de diverses persones especialistes; entre elles, Raquel Huete (directora del Centre de Formació Contínua i investigadora de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant), Ana Moreno Garrido (doctora en Història Contemporània per la Universitat Complutense de Madrid i experta en turisme espanyol del primer terç del segle XX), Juan López de Uralde (activista i polític ecologista espanyol, actual diputat d'Unidas Podemos) i Luis del Romero (geògraf, investigador i activista, professor de la Universitat de València en Turisme i Ciències Ambientals).

A propòsit d'Óscar Bernàcer

Llicenciat en Comunicació Audiovisual amb Màster en Escriptura de Guió Cinematogràfic i coneixement formal de postproducció. Va començar la seua carrera professional com a reporter gràfic per a TVE i Canal 9, i ha escrit, dirigit i produït nombrosos projectes de ficció, documental i publicitat.

Alguns dels seus curtmetratges són Stanbrook, El deseado, Bikini i Apolo81, que s'han vist en centenars de festivals i en moltes televisions de tot el món, a més de sumar més de 200 premis i reconeixements en festivals nacionals i internacionals (amb diverses candidatures al Goya i la nominació als Meliés d’Or, per citar-ne alguns de les més rellevants). Ha dirigit la sèrie de ficció per a televisió La forastera i la sèrie documental Cuineres i cuiners, a més de diversos llargmetratges documentals, com El hombre que embotelló el sol, La receta del equilibrio o Los que buscamos. En l'actualitat, es troba preparant la seua primera pel·lícula de ficció, Ofelia. És soci fundador de la productora audiovisual valenciana Nakamura Films.

Pujar