elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un vila-realenc en cadira de rodes denuncia que no pot anar als festivals de Benicàssim

Un vila-realenc en cadira de rodes denuncia que no pot anar als festivals de Benicàssim
  • Abrahán Guirao lamenta les pegues per a poder viatjar en un transport adaptat

MÉS FOTOS
Un vila-realenc en cadira de rodes denuncia que no pot anar als festivals de Benicàssim - (foto 2)

Gaudir dels festivals de música o de qualsevol altra activitat cultural hauria de ser possible per a qualsevol persona, independentment dels seus impediments físics. No obstant això, un home que es desplaça en cadira de rodes lamenta les dificultats que s'ha trobat per a poder anar al Rototom en un transport adaptat.

L'home en qüestió és Abrahán Guirao, president de l'Associació Conquistant Escalons, que "esperava amb il·lusió especial l'arribada de Rototom 2022". A més de gaudir del festival, pretenia participar en la causa benèfica de l'esdeveniment a través d'una recollida de gots dedicada, amb l'ajuda de CASDA a la recaptació de fons per a investigació del VIH.

"Aquest dimarts a les 11 hores tenia una reunió in situ amb l'organització per a fer el recorregut per totes les instal·lacions del festival i acabar de definir detalls a traslladar a voluntaris. Però no ha pogut anar. Malgrat portar quasi una setmana intentant-ho, no ha aconseguit transport", lamenta Guirao.

Abrahán es mou en cadira de rodes elèctrica en aquest cas necessita transport adaptat, un taxi, per a poder anar al Rototom i més important encara, tornar a la seua casa. El seu somni seria poder, com qualsevol altra persona, cridar en el moment que vulga i puga anar perquè un taxi li cride i li arreplegue. La realitat és més dura: "Ni intentant reservar amb dies d'antelació és possible", denúncia.

Guirao comenta que “a la província de Castelló són comptats els taxis adaptats amb els quals es compta en l'actualitat. En altres ciutats s'alternen per a oferir un servei 24h com a qualsevol persona. Ací la majoria treballa només de dia, és difícil aconseguir disponibilitat. Uns altres directament et diuen que de nit treballen però si els ix un servei d'un grup nombrós a Madrid o Barcelona, encara que no siga de persones amb discapacitat, l'accepten perquè els ix més rendible. I uns altres que malgrat tenir-ho adaptat es dediquen més al servei d'assistència en carretera per a les companyies d'assegurances, que els proporciona més rendiment econòmic”.

En el Rototom se suma un altre problema. “La Delegació de Transports del Govern a Castelló només autoritza la recollida d'assistents a taxistes de la zona d'al voltant de Benicàssim", per la qual cosa no poden creuar aquest àrea taxis d'altres àrees.

"Parlant amb ells i entenent aquestes mesures per als taxis normale”, no entenen que això és un servei especial que no em presta ningú. Tinc disponible un taxi adaptat de Sant Joan de Moró, al qual amenacen amb multar si m'arreplegarà”, afig.

Guirao conclou, amb impotència: “t'obliguen a quedar-te castigat, aïllat o a sota el teu risc si aconsegueixes transport per a l'anada, no saber si podràs tornar a casa. Això del Rototom és la gota que ha satisfet el got, però és una situació de fa molts anys, a més de moltes vegades preus abusius i vexacions. Encara que estic agraït a taxistes amb empatia que volen i no els deixen treballar que ens donen suport i animen a denunciar”.

Encara amb tot i encara amb esperances de poder anar al festival, tant Abrahán Guirao com des de l'associació volen animar a anar al Rototom, gaudir del festival i col·laborar amb la campanya “El VIH també salva vides”, bé donant en els punts establits o als voluntaris el seu got abans de marxar-se o bé fent un donatiu directe: https://www.migranodearena.org/reto/el-vih-tambi-n-salva-vidas

Pujar