elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI organitza una jornada sobre els últims avanços en química sostenible

    El Grup de Química Sostenible i Supramolecular de la Universitat Jaume I, en el marc del màster i doctorat interuniversitari de Química Sostenible i en col·laboració amb l'Aula Zschimmer & Schwarz de Química Sostenible i Circular, ha organitzat la vintena edició del Workshop on Sustainable Chemistry, que tindrà lloc el pròxim 30 de novembre de 2021, a les 9.15 hores, a la sala d'actes de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.

    Aquesta edició compta amb la participació del vicepresident de la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada, Javier García Martínez, que des de gener de 2022 serà el primer president de la IUPAC de parla hispana. García Martínez introduirà els conceptes de la química com a eina central en el desenvolupament de la nova economia circular i abordarà com es pot utilitzar la química a nivell molecular per a la reutilització de tot el que es produeix per a ajudar a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

    D'altra banda, Michael North, catedràtic del Green Chemistry Centre of Excellence de la Universitat de York i un dels líders mundials en l'ensenyament, desenvolupament i aplicació de la Química Sostenible, abordarà diferents estratègies per a l'activació i valorització del CO₂ en compostos químics d'alt valor afegit.

    El concepte de captura de CO₂ i la seua posterior activació i conversió, en combinació amb altres molècules simples, en productes químics de valor afegit que puguen compensar els costos energètics i econòmics associats a captura és un dels reptes tecnològics i científics de la societat actual. Aquest és un tema encara més important en el context de la Comunitat Valenciana i, en particular, a Castelló, on es localitza al voltant del 94% de la producció ceràmica total d'Espanya i alberga al 80% de les empreses que operen en el sector. Aquest sector és molt intensiu quant a les seues emissions de diòxid de carboni. Per a aquest sector industrial, l'objectiu és reduir les emissions de CO₂ entre un 83% i un 87% per a 2050. En aquest context, la investigadora de l'Institut de Materials Avançats de l’UJI Marcileia Zanatta presentarà diferents estratègies per a la captura i activació del CO₂.

    Finalment, Francisco García Cirujano, investigador de l'Institut de Ciència Molecular (ICMOL) i egressat del Màster de Química Sostenible, presentarà com el desenvolupament de nous materials catalítics pot millorar l'eficiència de les transformacions químiques reduint el seu impacte mediambiental.

    Inscripció i informació: https://forms.gle/t7ioUrVgN5zMAjjaA

    Pujar