elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les falles i els moros i cristians de Dénia aposten per un oci festiu segur i saludable adherint-se al programa de prevenció d’addiccions

Les falles i els moros i cristians de Dénia aposten per un oci festiu segur i saludable adherint-se al programa de prevenció d’addiccions
    MÉS FOTOS
    Les falles i els moros i cristians de Dénia aposten per un oci festiu segur i saludable adherint-se al programa de prevenció d’addiccions - (foto 2)

    La Regidoria de Prevenció d’Addiccions, en col·laboració amb la Regidoria de Festes, va organitzar a principis d’esta setmana una reunió amb representants de la Junta Local Fallera i de la Federació de Moros i Cristians per començar a treballar en l’adhesió d’estes entitats festeres denieres al programa Servei Responsable, la finalitat bàsica del qual és previndre i reduir els riscos que el consum abusiu d'alcohol i altres drogues poden produir en contextos d’oci, entre ells, les festes populars.

    El programa Servei Responsable és una iniciativa de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues que compta amb la participació i implicació del col·lectiu professional i empresarial del sector hostaler. El programa es desenvolupa en el marc del conveni de col·laboració entre el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i la Federació Espanyola d'Hostaleria. A Dénia va començar a implementar-se a l’hostaleria l’any 2014.

    Aquest contacte amb les entitats festeres ha servit com a pas previ a la implementació del programa, per tal de sensibilitzar al sector fester sobre la importància del paper que poden exercir com a agents socials per a evitar o reduir els riscos associats al consum d'alcohol i altres drogues en contextos d’oci festiu.

    Davant esta passa important en matèria de prevenció, la regidora de Prevenció d’Addiccions, Melani Ivars, assenyala que, “el que volem és impulsar i posar en valor el compromís en la coresponsabilitat social que tenen unes entitats tan notòries com són les Falles i els Moros i Cristians”.

    Les dues entitats han mostrat interès i una gran motivació en sumar esforços per a abanderar i aconseguir unes festes més segures, responsables, saludables i de qualitat i així donar una major distinció a les bones pràctiques que ja venen posant en marxa; a més de ser referents dins del món fester de la Comunitat Valenciana, honrant la seua especial rellevància cultural i tradició popular històrica.

    El punt de partida per a la implementació del programa Servei Responsable en les festes de la ciutat serà una primera sessió formativa amb representants de totes les comissions falleres i les filaes mores i cristianes al mes de desembre.

    Es faran dues sessions, programades per als dies 11 i 12 de desembre, de cinc hores de durada, amb una previsió mínima d’unes 30 persones assistents. Cada persona que hi acudisca rebrà un certificat acreditatiu que li podrà servir a nivell professional en el món de l’hostaleria. També es farà entrega de distintius per a cada comissió i filà com a senyal del seu compromís amb Servei Responsable.

    “Aquest és un primer pas per a una llarga trajectòria que anirem desenvolupant i avaluant progressivament per tal d’establir una col·laboració permanent i aconseguir els objectius que es pretenen”, va comentar Melani Ivars en convocar l’encontre d’esta setmana.

    Hi van assistir a la reunió del passat dia 14 el regidor de Festes, Raúl García de la Reina, el president i el secretari de la Junta Local Fallera, Jaime Bertomeu i Salva Llorens; la presidenta i el secretari de la FEMMICC, Sonia Pérez i Santi Escortell; una representant de Hazkunde Prevención, entitat col·laboradora en el desenvolupament del programa, i personal tècnic de les dues regidories.

    Pujar