elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura organitza un estand propi d’editorials valencianes en la Fira del Llibre de Frankfurt

Cultura organitza un estand propi d’editorials valencianes en la Fira del Llibre de Frankfurt
  • La consellera Raquel Tamarit assisteix a l’obertura de la fira i el 19 d’octubre acompanyarà la promoció de les editorials valencianes

  • També s’acull l’exposició ‘El llibret de falla: una oportunitat cultural’

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, acompanya les editorials valencianes en un estand propi de la Generalitat en la Fira del Llibre de Frankfurt, una de les cites més importants del sector. Assistirà a l’obertura d’aquesta el 18 d’octubre i passarà la jornada del 19 d’octubre en els espais valencians junt amb la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

Les editorials que exposaran en l’estand de la Generalitat són Media Vaca, Andana Editorial, Litera Libros, L’Oronella-Foment de les Lletres Valencianes, Iglú-Ole Libros, Edicions Bromera, Fandogamia Editorial, Ediciones Babylon, Grupo Editorial Sargantana - Desfiladero - Aleta - Brief, Pre-Textos i ACEN Editorial. Des del 19 fins al 23 d’octubre mostraran les seues novetats bibliogràfiques.

També s’exposarà ‘El llibret de falla: una oportunitat cultural’, en un estand que ha reservat la Generalitat en el recinte firal. Aquesta mostra està formada per uns cent llibrets de falla i altres objectes complementaris que daten des de 1855 fins als nostres dies. L’exposició va ser estrenada en l’IVAM durant les Falles d’enguany i forma part dels esdeveniments organitzats dins de València Capital Mundial del Disseny 2022. Està comissariada i dissenyada per Ricardo Ruiz, i compta amb la col·laboració de Fira València i Andreu World.

És el cinqué any que la Generalitat proporciona un espai específic perquè les editorials mostren els seus llibres i difonguen la literatura que es realitza en el nostre territori, així com activitats complementàries per a visibilitzar la delegació valenciana. Entre aquestes destaquen els col·loquis entorn de l’edició de Read(y), el catàleg que va editar la Generalitat amb extractes d’obres literàries d’autors i autores valencians, així com exposicions, conferències i activitats en diferents espais de la mateixa feria per a visibilitzar la potència del sector editorial valencià, a través d’editors i autors.

La Fira de Frankfurt, fundada en 1949, és considerada com la major plataforma comercial del sector del llibre que proporciona una extensa oferta dividida en categories: llibres d’entreteniment i de divulgació, religió, llibres infantils i per a adolescents, ciència i tècnica, llibres d’art, turisme, d’imatges i d’editorials internacionals. És una cita imprescindible per a connectar editorials, distribuïdors, llibreters, escriptors i lectors.

Espanya és el país convidat en aquesta edició i mostrarà una selecció de projectes artístics, en col·laboració amb institucions culturals espanyoles, que s’assenten sobre cinc pilars fonamentals: bibliodiversitat, innovació, pluralitat lingüística, igualtat de gènere i sostenibilitat.

Pujar