elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marco reforça l'aposta per l'accessibilitat en el Dia de les Persones amb Discapacitat

Marco reforça l'aposta per l'accessibilitat en el Dia de les Persones amb Discapacitat
  • L'alcaldessa comparteix amb les associacions i organitzacions de persones amb discapacitat el segon premi Access City Award

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en l'acte organitzat amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que s'ha celebrat en el Teatre del Raval. La iniciativa, impulsada pel Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), i amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló, apel·la enguany a prendre consciència de la soledat no estimada i convoca a l'acció pública i cívica per a fer de la vida en comunitat, sense restriccions, una experiència rica, decent, intensa i extensa.

Marco ha mostrat en l'acte el segon premi atorgat a Castelló per la Comissió Europea en el Access City Award 2020, que reconeix el compromís i esforç dels governs locals que més han treballat per a fer les seues ciutats més accessibles, integradores i amables per a tota la ciutadania. “Més que un premi de l'Ajuntament, és un premi per a les associacions, organitzacions i persones amb alguna discapacitat, perquè són els vertaders herois i heroïnes del dia a dia. És un premi d'ells i per a ells”, ha destacat la primera edila en el Teatre del Raval. “Hui és un dia en què visibilitzar que tots tenim dret a viure tranquil·lament a la nostra ciutat i, sobretot, a ser felices”, ha recalcat l'alcaldessa.

Aquest premi reforça el compromís del govern municipal de fer de Castelló una ciutat més accessible i permetrà que els 120.000 euros amb els quals està dotada la distinció, es destinen a noves polítiques i accions a favor de l'accessibilitat, comptant amb la participació de les associacions.

Castelló és l'única ciutat espanyola finalista que competia enguany en els premis Ciutat Accessible, després d'haver superat en la fase nacional a deu candidatures i en la preselecció europea a les de Bilbao i Barcelona. El projecte premiat compta amb actuacions i iniciativa en quatre àmbits: accessibilitat en l'entorn construït i espais públics, en el transport i infraestructures, en la informació i comunicació i en les instal·lacions i espais públics.

El manifest que s'ha llegit en l'acte, que porta per lema Sos soledat, jo també conte, s'ha centrat en les dones i homes amb discapacitat que s'enfronten en el seu dia a dia a situacions d'aïllament social. Entre altres qüestions, reivindica l'accessibilitat universal als entorns, productes i serveis; mesures per a disminuir la inactivitat i la desocupació entre les persones amb discapacitat; l'adopció d'una estratègia estatal d'inclusió; la promoció de l'autonomia de les persones amb prestacions; l'impuls de campanyes de presa de consciència pública dirigides a eliminar els estereotips negatius; o la posada en pràctica real d'iniciatives i programes de prevenció de les situacions d'abús i assetjament escolars cap a l'alumnat.

Pujar