elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló se suma a la celebració del Dia Internacional del Dany Cerebral

Castelló se suma a la celebració del Dia Internacional del Dany Cerebral
    MÉS FOTOS
    Castelló se suma a la celebració del Dia Internacional del Dany Cerebral - (foto 2)

    L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la vicealcaldesa, Ali Brancal, i els regidors de l'equip de govern José Luis López i Mary Carmen Ribera, al costat d'altres membres de la corporació, han participat avui en l'acte que ha celebrat l'Associació-Fundació del Dany Cerebral Adquirit (DCA) ATEN3U Castelló en el saló de plens de l'Ajuntament. Amparo Marco ha sigut l'encarregada de llegir el manifest del Dia internacional del Dany Cerebral en el qual es reivindica la necessitat de disposar d'un Model d'Atenció Integral del DCA en un termini no superior a 3 anys (2020), un model que "garantisca a qualsevol ciutadà valencià que no solament salven la seua vida sinó que aquesta puga viure's amb dignitat".

    En el manifest s'explica que cada any reben l'alta en hospitals espanyols més de 180.000 persones que pateixen de manera sobtada una lesió en el cervell per un ictus, un colp, un tumor o una infecció. El 60%, fins a 106.000 persones, es veuran obligades a començar nous projectes de vida com a conseqüència de les seqüeles (físiques, cognitives, sensorials, mentals i conductuals) resultants de la lesió. Aquestes seqüeles s'entremesclen amb freqüència i donen origen a una discapacitat neurològica complexa i fins a hora poc coneguda, denominada DCA, l'altíssima incidència de la qual l'ha convertit en segona causa de discapacitat. Només a la Comunitat Valenciana s'estima que viuen 56.000 persones amb DCA.

    Després de l'alta hospitalària, és necessari garantir el dret a viure amb dignitat d'aquestes persones que han sigut salvades i les seues famílies. És necessari evitar l'exclusió i aïllament de les famílies en les quals s'ha produït una lesió cerebral engegant els recursos i serveis especialitzats (informació, formació i suport psicològic) que es requereixen en cada fase del procés.

    Per tot açò, l'Associació de persones i famílies amb DCA, ATEN3U CASTELLÓ, juntament amb les altres dues associacions d'Alacant i València, integrades en la Federació valenciana de DCA, FEVADACE, han promogut durant aquest dia la recollida de 56.000 signatures per a traslladar als representants autonòmics, la necessitat de disposar d'un Model d'Atenció Integral del DCA en un termini no superior a 3 anys (2020).

    Per a finalitzar, l'alcaldessa ha mostrat tot el suport de l'Ajuntament a l'associació i ha agraït la gran labor que realitzen.

    Pujar