Castellano

La setmana fantàstica de MAXCOLCHON N.B. Alzira

La setmana que començava el 8 d’abril resultava crucial per a les aspiracions del MAXCOLCHON N.B. ALZIRA.

A més del partit de la jornada 24, previst al calendari el diumenge 14 a Tavernes, abans havia de disputar dos partits ajornats: dimecres, a casa, el corresponent a la jornada 17 contra Jovens L’Eliana, que no es va poder jugar al seu moment per la participació dels alzirenys en la Copa Autonòmica; i divendres a Sueca el de la jornada següent que havia estat suspès en solidaritat amb les víctimes de l’incendi de Campanar.

Calia guanyar els tres, i el que hagués pogut acabar sent una Setmana de Passió, va acabar en una autèntica “Setmana Fantàstica”.

L’encontre contra L’Eliana era teòricament el menys complicat, no obstant va resultar molt igualat en la primera meitat. Tot i que MAXCOLCHON N.B. ALZIRA va anar la major part del temps per davant, a penes podia distanciar el seu rival. El xicotet avantatge del primer quart (18-16) es veia reduït a tan sols un punt en arribar el descans (37-36). Va ser al tercer quart quan els blaugrana oferiren la seua millor versió i amb un parcial de 26-11 deixaren el partit pràcticament sentenciat. A l’últim quart, L’Eliana que mai va baixar els braços va retallar la diferència fins al 79-66 final.

La visita a la inexpugnable pista del CB Sueca Pintulac, invicte a casa i que havia derrotat sis dies abans a Escolapias, fins aleshores líder del grup y guanyador de la Copa Autonòmica, era a priori la més complicada. El duel va resultar tan  competit i emocionant com es podia esperar, amb dos equips que s’exprimiren al màxim i que disputaren cada baló com si els anara la vida.

Màxima igualtat al primer quart (16-16) que els locals trencaven als 4 minuts del segon acte, col·locant-se 8 punts per davant i obligant Dani Cuenca a parar el partit. Amb una actitud indestructible, els de la Ribera Alta es referen ràpidament i arribaren al descans amb una mínim avantatge (35-37) que es mantenia a la fi del tercer quart (52-54). Conscients de que mantindre intactes les possibilitats d’ascens passava per guanyar en Sueca, els blaugrana donaren un recital defensiu, concedint únicament 8 punts al quart definitiu. El contraatac i l’encert en el triple, que fins al moment se’ls havia negat, serviren per culminar una extraordinària victòria per 59-72 contra un rival que va resultar tan difícil de doblegar com s’esperava.

La faena hi havia que rematar-la diumenge visitant la pista del C.B. Tavernes, equip que ronda els llocs de descens i que, encara que per diferents motius, també necessitava la victòria.

Entraren millor els de la Vall que als pocs minuts s’escapaven 10-2, amb 8 punts del seu màxim anotador, Edu Alberola. Desprès de  l’inevitable temps mort, el MAXCOLCHON N.B. ALZIRA tallava l’hemorràgia en defensa i acabava guanyant el quart 13-24. Espentat pel seu públic, gràcies a un parell de triples i al domini del rebot ofensiu, Tavernes va anar retallant distàncies fins al 38-39 de l’intermedi. Els de Dani Cuenca tornaren a ajustar la defensa, tancant millor el rebot, i per tal d’evitar més patiments, va sorgir la figura de Luis Borja que amb tres triples consecutius posava el 51-64 a l’electrònic en acabar el tercer acte. Amb l’armistici pràcticament signat, l’últim quart tan sols va servir per a que els de la Valldigna reduïren mínimament el desavantatge fins al 71-83 de la fi.

Objectiu complit. A falta de dos jornades, MAXCOLCHON N.B. ALZIRA depèn de si mateix per tal d’acabar entre els dos primers, classificació que donaria dret a l’ascens automàtic a 1ª Divisió, una fita històrica en l’any que el club compleix el seu vint-i-cinc aniversari. Escolapias, de Valencia, i Mislata son els altres dos equips que opten a coronar-se.

Tot passa ara per guanyar dissabte proper al Grao al Pérez Puig i a la pista de Maristas en l’última jornada.

Tot i no ser uns grans magatzems, la setmana de MAXCOLCHON N.B. ALZIRA va ser “Fantàstica”.