elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 2023 serà l'any de Nino Bravo en la Comunitat Valenciana

El 2023 serà l'any de Nino Bravo en la Comunitat Valenciana
  • Les Corts Valencianes han aprovat aquest matí la proposta que reconeix al cantautor d'Aielo de Malferit

El ple de Les Corts ha aprovat aquest matí la declaració del 2023 com a any de Nino Bravo en la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de "recordar i valorar al gran cantant". Una de les veus més significatives del territori valencià, de la mort del qual es compleixen 50 anys a l'abril .

El president de Les Corts, Enric Morera, ha llegit una declaració institucional en la qual es posava en valor que “encara hui continua ressorgint la seua veu i continuen ressonant les seues cançons que traslladen un missatge universal: el de la música en clau valenciana”.

Nino Bravo va nàixer el 3 d'agost de 1944 a Aielo de Malferit (Vall d'Albaida) i ha sigut i és un dels artistes valencians "amb major projecció de la història i una de les veus més distintives del segle XX".

El text també subratlla que “des del dia de la seua mort, la figura de Nino Bravo continua inesborrable en la vida del poble valencià. Encara hui continua ressorgint la seua veu i continuen ressonant les seues cançons, que ens traslladen un missatge universal, el de la música, en clau valenciana”.

La declaració posa destaca que “Nino Bravo va ser un autèntic mite que ha traspassat la frontera del temps i la geografia valenciana”.

Una proposta que ha sigut aprovada a petició del PSPV-PSOE i se suma a la declaració unànime de l'ajuntament de la seua ciutat natal que també ha nomenat el 2023 com l'any de Nino Bravo.

Pujar