elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
PAU 2023

La PAU 2023 comença aquest dimarts en la Comunitat Valenciana

La PAU 2023 comença aquest dimarts en la Comunitat Valenciana
  • Milers d'estudiants es juguen el seu futur amb tres jornades d'exàmens

Els estudiants valencians tornen demà a les aules per a realitzar la Prova d'Accés a la Universitat (PAU). Durant tres dies, del 6 al 8 de juny, els estudiants s'examinaran en la fase obligatòria de valencià i de les quatre assignatures troncals: castellà, idioma estranger, història d'Espanya, i una de les 4 assignatures troncals generals amb vinculació a la modalitat de batxillerat cursat, això és, Matemàtiques II, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials II, Llatí II o Fonaments de l'Art II.

La nota d'accés serà la mitjana ponderada resultat d'aplicar un 60% per a la qualificació final de Batxillerat i el 40% per a la nota de la fase obligatòria de la PAU.

Fase voluntària

Així mateix, l'estudiantat podrà presentar-se, en una fase voluntària, a un màxim de quatre assignatures, cursades o no cursades, diferents de les troncals per a augmentar la seua qualificació d'admissió fins a un màxim de 14 punts.

Pel que respecta als estudiants procedents de cicle formatius de Grau Superior que vulguen accedir a estudis universitaris, s'equipararà la qualificació del cicle formatiu de grau superior a la nota d'accés a la Universitat de l'estudiantat de Batxillerat, i la nota d'accés serà la mitjana ponderada assignant un 60% a la qualificació final del cicle formatiu i el 40% a l'obtinguda a la PAU.

Finalment, l'estudiants majors de 25, 40 o 45 anys realitzaran proves d'accés a la universitat específiques i tindrà una nota d'accés sobre un màxim de 10 punts, que serà també la seua nota d'admissió. Aquest grup d'alumnes tindrà un contingent de places reservades per al seu accés.

Calendari de les proves 2023

L'alumnat podrà conéixer les seues qualificacions a partir de les 13 hores del dia 16 de juny i el termini per a sol·licitar la revisió d'examen s'estableix del 19 al 21 de juny a les 14 hores. Quant a la convocatòria de juliol, les notes es donaran a conéixer el dia 11 de juliol a partir de les 17 hores.

Les proves de distribuiran al llarg de tres dies en horari de matí i vesprada. Començaran el primer dia a les 9.30 hores amb l'examen de l'assignatura d'Història d'Espanya, seguit del de Valencià. A la vesprada, la sessió es reprendrà a les 15.30 hores amb els exàmens d'Economia, Biologia i Cultura Audiovisual, i finalitzarà a les 17.45 hores amb els exàmens de Física i Història de l'Art.

El segon dia és el torn dels exàmens de Castellà i Inglés al matí i de les optatives de Química, Disseny i Història de la Filosofia a les 15.30 hores i de Dibuix Tècnic, Geologia i Geografia a les 17.45 hores.

L'últim  dia d'exàmens començarà a les 9.30 hores amb les proves de Matemàtiques, Llatí i Fonaments de l'Art i continuarà a les 11.45 hores amb l'examen de Matemàtiques Aplicades. La jornada finalitzarà a les 15.30 hores amb els exàmens de Grec, Arts Escèniques, Alemany, Francés i Italià.

Pujar