Dissabte 21 de Abril de 2018

-Xerrada informativa sobre el programa Ribera Impulsa :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Empleo -  sueca
21/02/2018 | elperiodic.com  

Xerrada informativa sobre el programa Ribera Impulsa

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El pròxim dijous, 1 de març, Sueca acollirà  una xerrada informativa sobre el programa Ribera Impulsa, del qual el municipi torna a ser enguany seu activa. La finalitat de l'encontre que tindrà lloc a les 11:00 hores en la segona planta de l'edifici de la Ludoteca, és informar a la ciutadania dels avantatges i el funcionament de l'innovador programa que es va encetar l'any passat. Es tracta d'un projecte d'innovació social, integral, participatiu i dinàmic per a millorar l'ocupabilitat i fomentar l'emprenedoria social a la comarca.

El consistori suecà s'ha tornat a sumar a este projecte que busca abordar la creació d'empreses i foment de l'ocupació des d'un esperit innovador. Així, el programa, subvencionat pel SERVEF a través del PATER, el Pacte Territorial per a l'Ocupació a la Ribera, proposa una sèrie d’actuacions de motivació i reforç personal a través de les quals la persona en atur passa a tenir una actitud proactiva. La iniciativa convida al treball en equip i fa una crida al canvi, a l’acció i al descobriment de les competències i habilitats pròpies per a trobar treball o desenvolupar el seu projecte empresarial.

En total onze poblacions participen en esta ocasió, quasi doblant les sis de l'any passat. En la primera edició participaren vora un centenar de persones i pràcticament la meitat van aconseguir insertar-se en el món laboral a través d'este programa, en dades registrades a finals del passat mes de setembre. En el 2017 es realitzaren 267 accions individuals i 161 grupals; així com 7 simulacions d'empresa a nivell individual i 72 en grup.

En la primera experiència del programa va destacar l'alt grau de participació dels assistents en les diferents activitats proposades. A més, segons expliquen els seus coordinadors, la metodologia de treball, que inclou sessions individuals, grupals i activitats complementàries, resulta molt positiva per treballar els diferents aspectes que milloren l'ocupabilitat, sempre adaptant-se a les característiques concretes de cada seu. Així, asseguren que el desenvolupament del Ribera Impulsa ha estat marcat per un clima de confiança i d'ajuda mútua que ha propiciat el desenvolupament d'habilitats personals i professionals.

Per les seues característiques, Ribera Impulsa està considerat un projecte experimental i innovador. Tal com explica la regidora titular de l'Agència de Desenvolupament Local, Isabel Jiménez, este proposa un canvi d’enfocament amb els principis de l’economia participativa, amb una metodologia participativa i solidària en la qual s’implica de manera activa a les persones utilitzant les xarxes i recursos locals ja existents. El programa compta amb la col·laboració de diferents professionals dels àmbits públic i privat que intervindran aportant els seus coneixements i experiències i utilitzant tècniques i dinàmiques construïdes i contrastades en projectes realitzats a nivell europeu.

Inscripcions

La posada en marxa d'este nou pla serà imminent i es desenvoluparà en els pròxims mesos, fins al pròxim setembre. Per a les sessions col·lectives es formaran 11 equips (un per cada punt d'atenció), d'entre 10 i 15 participants, per tant les places seran limitades. Aquells que estiguen interessats en participar-hi hauran d'adreçar-se al correu lariberaimpulsa@gmail.com o al departament de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) de l'Ajuntament de Sueca.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada

RSS elperiodic.com Sueca
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil