-La lluita dels Maulets continua :: Tots a una veu :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Dimecres 26 de Abril de 2017
google
elperiodic.com
Edició
Tots a una veu
Tots a una veu
Por Javier Navarro Andreu

La lluita dels Maulets continua

25/04/2017
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

El 25 d'Abril de 1707 es va produir la batalla d'Almansa dins de la Guerra de Successió. S'enfrontaven l'Archiduc Carles i Felipe d'Anjou, en l'únic objectiu de conseguir el tro d'Espanya. Entre els dos aspirants, havien grans diferències, Carles respectava els Furs del Regne de Valéncia i la nacionalitat valenciana, pero en canvi Felipe volia impondre una monarquia centralisadora de tall francés.

El Regne de Valéncia es va dividir en dos bandos: Maulets i Botiflers. Els Maulets eren els partidaris de la dinastia dels Àustria i lluitaren per la llibertat nacional valenciana i els Botiflers, eren els partidari dels Borbons, que terminaren guanynat la batalla i suprimint els nostres Furs.

310 anys despuix, els valencians seguim commemorant esta data, una data de duel, ya que va significar la supressió de les nostres llibertats com a poble. Enguany els actes s'han passat al dissabte 29 d'Abril, per un costat esta el Grup d'Acció Valencianista que convoca a les 12:30h en l'Avinguda Regne de Valéncia (Monument als Maulets), un emotiu Homenage als Maulets i a tots els patriotes valencians que nos han deixat i, per un atre costat el pancatalanisme organisa per la vesprada una manifestació, per a reclamar que es veja TV3 en el territori valencià i l'independència dels "Paisos Catalans".

La societat valenciana seguix dividida igual que en el 1707, uns recorden als Maulets i defenen l'identitat valenciana, mentres els atres manipulen l'història i seguixen estant al servici d'una força externa que no respecta les nostres llibertats, fa 310 foren els Borbons, hui són els Pujols, Mas, Puigdemont i companyia.

  • Currently 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 3.6/5

Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil