elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

50 anys caminant

    El passat 28 de juny es van iniciar els actes del 50 aniversari de la Germandat de la Pietat. Un pa i porta en el claustre del convent dels frares va ser l’inici d’inauguració del cinquantenari on van assistir confrares actuals i d’altres fundadors. Un dia on es van recordar anècdotes i curiositats, on persones de diverses edats ens unia un mateix sentiment. D’esta manera iniciem de manera modesta i discreta, però amb dignitat i joia un cinquantenari i donar gràcies per haver arribat a estes noces d’or. Hi han projectes i idees, però com va dir el president de la germandat: “Arribarem on podrem”.

    Juan Bertrán, president de la La Pietat, dirigint unes paraules als assistens

    La primera acta fundacional la trobem el 16 de juny de 1963. La germandat va estar inspirada per l’orde de Carmelites de la nostra ciutat. En aquella època l’orde religiós regentava el Col·legi Niño Jesús de Praga de los Padres Carmelitas, hui Illes Columbretes. El pioner va ser el P. Leopoldo Blanch (director del col·legi) amb el vist i plau del P. Vicent Pitarch (prior de la comunitat de frares en Burriana).

    Un moment del pa i porta

    D’esta manera han segut moltes les persones que com a confrares, amics i amigues o clavariesses ha passat per estos 50 anys. Tots ells son recordats, perquè tots han format part de la història. També moltsfrares han acompanyat a la germandat per mig de la espiritualitat i el servei apostolar.

    També va asistir D. José Luis Agustí, actual director del col·legi

    La germandat de la Pietat fa una crida a tot aquell que vullga participar en els actes del cinquantenari per celebrar junts allò que entre tots hem construit.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir