Diumenge 20 de Maig de 2018

-Vacances amb salut :: Raons i paraules :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Raons i paraules
Raons i paraules
Por Jordi Bort

Vacances amb salut

01/07/2012
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
En ple estiu i abans de fer vacances a un país exòtic, es recomanable fer una visita al metge de capçalera i vore si cal vacunar-se, per evitar problemes de salut.

Cada any, són més els turistes que viatgen a països exòtics. Estes vacances cal planificar-les, sobretot pel que fa als aspectes mèdics, per poder passar uns dies de descans sense maldecaps sanitaris.

Cal en primer lloc vore si al país on anirem, tenen els medicaments que prenem. En cas contrari, caldrà endur-se’n la quantitat suficient, per no quedar-nos sense ells.

Segons el destí de les vacances, caldrà vacunar-se, prescripció que haurà de fer el metge dels Centres Internacionals de Vacunació. També és aconsellable contractar una assegurança mèdica adequada a cada destí, perquè no és igual anar a Argentina que a Kènia!

En fer la maleta i tenint en compte la calor que normalment sol fer als països exòtics, caldrà posar roba lleugera i si pot ser de fibres naturals (cotó o lli) còmoda i de colors clars. Pel que fa al calçat, hauria de ser ample i de matèria transpirable, per evitar infeccions fúngiques. També és important portar ulleres de sol, crema protectora solar i hidratant i gorra, per previndre les insolacions. A la platja i també a la muntanya, hem de beure molta aigua i evitar les hores de més intensitat solar.

Al país d’origen cal anar en compte amb els aliments i les begudes, sobretot l’aigua, ja que poden transmetre malalties infeccioses. Cal que l’aigua per a beure siga envasada i per llavar-se les dents, sempre ho farem amb aigua potable. Cal evitar els aliments que estiguen crus o semicuits i també les maioneses, les cremes i la fruita sense pelar.

En viatges llargs en avió, on ens movem molt poc (cosa perjudicial per a la circulació de la sang) cal moure’s i estirar les cames i els braços i passejar pel passadís de l’avió cada dos o tres hores, així com també beure aigua per evitar la deshidratació.

És aconsellable portar una caixeta amb un material bàsic de primers auxilis, després de consultar-ho amb el metge de capçalera, un infermer de confiança o amb la farmàcia. Es recomanable portar antisèptics orals, benes, esparadraps i gases, repel•lents d’insectes, antibiòtics, antidiarrèics, antiinflamatoris i laxants.

 

  • Currently 3.59/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 3.6/5


RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil