elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Xavi Tro - Portavoz Compromís Benissa
La Palestra - RSS

Caradures

    En l'últim ple que hem celebrat a l'Ajuntament de Benissa, el Partit Popular va presentar dos mocions, una sobre la paralització del la línia ferroviària Alacant-Dénia en el tram Calp-Dénia i l'altra sobre el tancament del servei de neurocirugía a l'Hospital de Dénia, les dos van ser aprovades. Com a nota curiosa, la casualitat va voler que la mateixa setmana del ple fora una setmana plena de noticies negatives i relacionades amb la corrupció del seu partit, el PP, cosa d'altra manera gens difícil i a la que ja ens hem acostumat.

    Vaja per davant que el meu grup, Compromís, va votar a favor de la primera moció, tot i que a dia de hui tots sabem que el Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana va acordar suspendre la circulació de tots els trens de Dénia a Calp degut a que eixa part de la via de la linea 9 del TRAM es trovaba molt deteriorada fruit de la poca inversió i l'escas manteniment que ha rebut els últims anys dels governs del PP de Camps i Fabra i que és l’únic ferrocarril valencià que manca de sistema de frenat de bloqueig automàtic, perquè tots sabem que el PP preferia balafiar els nostres diners en altres assumptes com deixar perdre la CAM, Bancaixa o el Banc de València, l'aeroport peatonal de Castelló, Terra Mítica, la Fòrmula 1, la visita del Papa, la Ciudad de la Luz d'Alacant, les obres que és cauen a trosos de Calatrava i tantes i tantes coses en que s'embutxacaven diners a cabassades ells mateix o els seus amiguets. A més, mentre el nou govern valencià arregla la situació hi han autobusos que donen eixe servei al mateix preu i horari.

    I en la segon també estavem disposats a votar a favor, i així li ho vam dir a l'alcalde, Juan Bautista Rosselló, només havia d'afegir en la proposta de resolució un punt més que vam proposar nosaltres per a millorar la moció del PP, aquest: Instar a la Conselleria de Sanitat a revertir la sanitat que patim les ciutadanes i ciutadans de la marina alta en una sanitat pública, gratuita i de qualitat, recuperant la concessió sanitaria comarcal a l'empresa privada Marina Salut. Al negar-se a incorporar-lo, tant l'alcalde, com la resta del grup municipal del PP, nosaltres vam decidir abstindre'ns. Ja sabem que el Partit Popular vol que la gent de Benissa, i de tota la marina alta, continue patint una sanitat de mala qualitat, caríssima i indigna com la que dona Marina Salut. Ja en octubre de l'any passat es van negar a recolzar una moció nostra que exigia a la Generalitat un sistema sanitari universal, públic, gratuït, equitatiu, de qualitat i adequadament finançat i recuperar la concessió sanitària incorporant el nostre sistema a la gestió totalment pública. I just en una setmana en la que Marina Salut tanca el 10% dels llits de l’Hospital de Dénia, 22 llits menys, i prescindeix de 9 treballadors, d'un planter minim que no para de tindre baixes de treballadors que fugen d'unes condicions laborals pesimes que afecten a l'atenció de nosaltres, els pacients. En la que també ens quedem sense dermatoleg, i en la que 40 treballadors de Marina Salut demanen anar-sen, 15 d'ells metges o has d'esperar més de 30 hores a urgències per a que t'atenguen.. Però tots també sabem que el PP preferia malbaratar els nostres diners en altres assumptes com el casos de corrupció, Brugal, Bárcenas, Cooperación, Emarsa, Fabra, Guateque, Imelsa, Taula, Rus, Gürtel i un llarguissim etcetera. De tota manera, el nou govern valencià ja s'ha compromès a revertir eixa situació en el menor temps possible, així és va comprometre fa uns dies el seu President, Ximo Puig, en el debat de l'estat de la Comunitat.

    El nou govern valencià està arreglant com pot el desastre que ens va deixar els anteriors governs de Fabra i Camps, és difícil perquè l'empastrada era tremenda, però s'esta fent. I de nou la casualitat va voler que el ple coincidira en una setmana en la que també hem conegut que el PP provincial i regional es disputaven “mordidas” a costa de les obres dels col·legis. Que se les disputaven ni més ni menys! Que és barallaven entre ells per a vore qui podia robar més, i en la que, Rita Barberà, la militant número 3 del partit a nivell estatal està sent investigada pel Tribunal Suprem per blanqueig de capitals i ha acabat de senadora en el grup mixt, per cert, dormint-se en la seua butaca el primer dia que va a “treballar” per més de 5.000 euros al mes.

    Fruit del debat d'aquestos dos punts i en una de les meues intervencions, vaig titllar als membres del PP amb l'adjectiu qualificatiu de CARADURES, apel.latiu que estic segur, estimades i estimats lectors, que si heu arribat fins ací o de quan en quan llegiu els diaris, escolteu la ràdio o mireu la televisió, és fins i tot exquisit, sobretot si tenim en conter que el valencià és una llengua molt rica i diversa i tenim un gran vocabulari amb altres paraules més fortes i greus a les que recurrir, però un té educació i saber estar, i en un lloc com el saló de plens intenta estar a l'altura i evitar certes paraules. En canvi, al final del ple, dos militants històrics del PP de Benissa al més estil rotwailer rabiós en van insultar en el mateix saló de plens, espoletjats pel mateix alcalde, Juan Bautista Rosselló. Tot una senyal que indica que les dones i els homes de Compromís per Benissa estem fent molt bé les coses i que a més, els militants del PP benisser no es senten representants per les regidores i regidors populars de l'Ajuntament de Benissa i s'han de prendre la "justicia" per ells mateix. Serà un exemple de divisió interna?

    Així que, senyores i senyors del PP, membres de tot un partit imputat per corruPPció, els primers de la democràcia espanyola en ostentar eixe mèrit, els ho torne a dir i en quede tan panxo: són uns CARADURES. I es que com va dir Ricardo Costa: ¡LA FIESTA EN EL PP NO ACABA NUNCA!, però nosaltres ens quedem, i permeteu-me està vegada la vulgaritat, amb el que va dir Marcos Benavent, el yonkie del dinero: ¡VA A SALIR MIERDA A PUNTA PALA!

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir