elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Luis López - Iniciativa-Compromís per Castelló
La Palestra - RSS

Bous sí, maltractament no

    Els darrers dies han estat marcats en part per la polèmica que envolta el tema dels bous al carrer.

    Quant passegem pels nostres pobles podem gaudir de moltes coses, gastronomia , cultura, paisatges, i si ens fixem, a les cases d’aquests pobles ens trobem amb les barreres pels bous i cadafals, solen estar sense posar, és clar, però es poden veure amb normalitat. Tenim una gran afició per aquestes i altres terres als bous al carrer.

    També podem veure moltes vegades als xiquets i xiquetes jugant als bous, hi ha tota una industria de la joguina que fa productes específics per tal que els més menuts puguin imitar als seus majors , i aquestes joguines tenen tot tipus de detalls, però si estem una estona mirant com juguen aquests menuts i menudes no crec observem mai un maltractament cap el que fa de bou...., clar són menuts jugant i no es qüestió de fer-se mal, i pot ser eixa és la qüestió, respectar els animals en aquests festejos i vigilar que ningú els maltracti.

    Sens renunciar a les tradicions, sí cal fer un pas mes enllà i treballar pel respecte cap els animals. Les tradicions no són quelcom que mai es pugui canviar, si fora així la civilització no hagués avançat. El procés de canvi i evolució de la nostra societat no existiria sens eixos canvis que de vegades ens pareixen impensables, però que en el pas del temps i en perspectiva es veu d’altra manera. Vos imagineu hui en dia un espectacle com el que es feia als circs Romans? Amb gladiadors i esclaus donant-se mort uns als altres? Sembla que no seria molt gratificant, fins hi tot hui dia estaríem parlant de quasi actuacions delictives, però de segur que al seu moment era la màxima diversió que tenien al seu abast.

    És un tema molt complex i que no té una solució única. Des d'Iniciativa-Compromís no som partidaris de cap prohibició, però tampoc ens pareixen bé determinades actuacions en els bous al carrer, per exemple, les que no respecten als animals i els fan patir, fet, que expressament no és admès a la nostra legislació. Però més enllà de les legislacions, és evident que en determinades ocasions, hem d’evitar el patiment dels animals, cosa que desafortunadament no passa molt a sovint.

    El maltractament no pensem que pugue assimilar-se a la paraula cultura.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir