elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Josep Canós
Fent saó - RSS

No som uns privilegiats

    Hui, l'Estat democràtic a sofert un gran atac. El PP ha plantejat la gran retallada als drets dels ciutadans i amb milers d'excuses, ha incomplert les seues promeses electorals que li van donar la majoria absoluta.

    Aquest matí,les retallades han començat per reduir un 30 % el concejals dels ajuntaments, però en canvi volen reforçar les diputacions.

    Això vol dir que el PP busca la seua eternalitat en el Govern, busca que els partits minoritaris com és el BLOC,no tinga representació dins del poder per por a una altra manera de fer política.

    Volen disminuir els concejals perque d'aquesta manera el 5% que es necessita, per exemple en València, siga més costos d'arribar i continuar fomentant el bipartidisme. Un bipartidisme que ens portarà a majories absoltes que puguen fer el que volen, com esta passant.

    La següent reforma a recaigut sobre el IVA. El PP havia dit durant la seua campanya que no pujaria el IVA, que no disminuiria la qualitat de vida. Ha mentit! Ha mentit al seu propi electorat, així qualsevol pot guanyar unes eleccions ("TRABAJO PARA TODOS").

    El PP ha pujat el IVA general del 18% al 21%, però el veritable problema és la pujada de l'IVA reduït.

    El IVA reduït a passat del 8% al 10 %, aquest s'aplica a la carn, l'aigua, el gas, la llum, substàncias i productes per consum humà, les activitats agrícoles com: llavors, herbicides, plaguicides, fertilitzants,etc.

    És a dir, que el PP ha foradat les butxaques de mil.lions de ciutadans que estan en situació d'atur o amb problemes econòmics,la majoria.

    Segons els càlculs que ha fet l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU),estimació a feta amb les dades de l'última enquesta de pressuposts familiars elaborada per l'institut d'estadística espanyol (INE), de 415€ anuals per cada família!!!!!

    Amb aquesta pujada la gent no podrà omplir el carro de la compra perquè no tindrà prou diners, els xicotet comerciant no podrà competir en els grans centres comercials i l'agricultor cremarà les seues terres perquè no podrà ni plantar una llavor.

    Però la cosa no s'acaba. El PP redueix la prestació de desocupació, a partir del sisè mes, un 60 %, en contraposició no toca les grans fortunes com proposa el BLOC.

    Ara esta clar el que pretén el PP, és afavorir els bancs, especuladors, entitats financeres, grans centres comercials, amnisties fiscals per a lladres de diners que són de t@ts, mantindre el pessebrisme polític i amigatxos dins de les diputacions.Volen crear una societat de classes, una alta i una que obsedisca sense protestar i pobre.

    Això,dins el meu pensar, no és el que esperaven els miler de votants que van recolzar les falses promeses del PP.

    Tot ciutadà espera viure en un món millor, amb una qualitat de vida normal, on els seus fills puguen anar a escola,ser atesos en sanitat, poder pagar els impostos i tindre uns dinerets,estalviats, per comprar-se un caprici.

    Siguen del PP, del PSOE, del BLOC o de qualsevol ideologia, simplement, t@ts volem viure tranquils, però sembla que la llei, els impostos, l'educació, la sanitat, el treball,etc, són pels privilegiats on no estem cap de nosaltres.

    Sense dubte, el poder del País València estava, esta i volen que estiga en les mans dels de sempre i no en les del poble, que és on a d'estar.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir