elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Josep Canós
Fent saó - RSS

Estem preparats, comencem a caminar

    La referència d'aquesta legislatura respecte al grup municipal del BLOC va encarada en treballar per la gent del nostre poble. Algunes decisions no agraden a tot el món però les coses es demostraran caminant, pas a pas, correctament i amb coherència. No podem demanar més paciència al nostre poble perquè moltes de les nostres famílies estan patint per la falta d'il•lusió, d'esperança i, sobretot, de treball. Tot això per culpa de la crisi que ells ens han ficat potenciant un sistema financer ineficaç, que només pensa a fer diners ràpids sense importar a qui deixen darrere. Nosaltres no diem que el sistema financer siga eliminat, sinó que es transforme i es modifique per a trobar alternatives més exitoses a l'hora de respondre davant el gran conflicte que és l'atur.

    Partint d'aquests conceptes, el BLOC ha començat a treballar des de les seues regidories per col•locar els primers fonaments de la seua política de canvi. Ara mateix, el primer canvi substancial dins de la regidoria més necessària dins el nostre poble, Serveis Socials, és la introducció d'un element nacionalista com és mirar pels moncofins i moncofines. És a dir, amb la implicació d'un regidor i d'un gran equip de treball en el departament de Serveis Socials, fomentarem que davant la igualtat de condicions per oferir l'ajuda es mirarà per la gent de Moncofa.

    La gent veu els serveis socials com un acte de caritat del "pose la mà a vore que hem donen"; aquesta idea canviarà per la idea de donar una empenta al nivell que faça falta. Perquè la gent de Moncofa més necessitada puga tindre ferramentes per poder eixir ells a soles de la seua precarietat. Un exemple que tenim és la inserció dels nostres joves en una Escola Taller que durant només aquestes 2 setmanes el BLOC ha reactivat gràcies a les places mancomunades des del Pacte Territorial de Treball. Ara un jove moncofí té l'oportunitat d'aprendre un ofici i després aconseguir unes pràctiques remunerades. Aquesta és la idea bàsica, perquè l'Ajuntament no pot donar cada cert temps diners perquè sí, sinó utilitzar els diners per donar oportunitats laborals i socials a la gent de Moncofa. Tots sabem que a ningú li agrada dependre dels altres sinó del que li donen les seues mans.

    Respecte als més menuts, el grup municipal del BLOC ha treballat, juntament amb l'equip del departament de Serveis Socials, perquè enguany l'Escola d'Estiu siga una continuïtat de l'educació impartida durant tot l'any per part dels professors de l'escola Avel•lí Corma. On la idea principal és la implicació de les associacions per fomentar valors com el respecte a la gent major, el medi ambient, la bona alimentació, la diversitat, les institucions, l'esport, la llengua, la cultura popular i, sobretot, el respecte del seu poble i d'ells mateixos.

    El punt de partida de l’Escola d’Estiu,el pròxim dilluns 4 de juliol en l’Escola Avel•lí Corma a partir de les 9:30 h.És una activitat de benvinguda que els xiquetes i xiquetes del nostre poble podràn disfrutar, en forma de partitura musical que ens oferirà la Societat Unió Musical juvenil Santa Cecilia de Moncofa, on explicaràn la importància de la música per crear llanços d’amistat que mantenen ferms els pilars bàsics de la societat moncofina. Després, duran els dies següents les demés activitats aniràn creixent fins al punt culminant d’un festival i un mercat de calaf, on els pares i mares estaràn tots convidats.

    Com hem dit al principi, les decisions que es prendran seran difícils d'entendre i no agradaran a tots, però tingueu confiança perquè el BLOC, juntament amb la coalició PSPV cada dia que passa té més serenitat i determinació per poder plantejar opcions que puguen afavorir els ciutadans de Moncofa.

    Estem preparats i ja hem començat a caminar.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    comentarios 2 comentarios
    Regaor de la teua saò!!
    Regaor de la teua saò!!
    14/07/2011 09:07
    Fent saò propia

    Millor encara, en els mes de 4000€ que ens consta a tots els moncofins aquest senyor i la seua ajudanta! Que monten un alberge humanitari i facen ells l'arroç amb col!! Per cert lo de l'escola taller ja estava clar avanç de les eleccions, i no nomes per a un jove!! Ben fet, hem conseguit menos... "Coherencia", fer diners ràpids sense importar a qui deixen darrere", la vostra coherencia l'haveu dixat ben clara, austeritat, baixada de sous, formaben part de vostre programa, i lo primer que vareu fer al entrar en ixe Ajuntament es pujar tots els sous i afegir asesors/ajudants, 1milió de € ens costarà, clar com tenim un superhabit de 8 milions de €, ui no que aixó es de deute!! 8.000.000 € se deuen i vosaltres vos fiqueu sueldos desorbitats!! Uns deshonrats haveu demostrat ser, aprofitossos, sense paraula, sense coherencia, i en ganes de fer diners rapidament! Fent saò propia i personal, i nosaltres a pagar impostos també desorbitats

    Subir