elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Martínez, regidor i secretari general del PSPV-PSOE Alcoi
En clave valenciana - RSS

Més clar, aigua

    FOTOS
    Més clar, aigua- (foto 1)

    Com estem evidenciant des de fa mesos, el Partit Popular no té cap mena de projecte per a aquesta ciutat que no passe per enfangar el debat polític i per utilitzar el que estiga a les seues mans per a alarmar la ciutadania i posar-la contra el govern municipal.

    Sembla que l'experiment que van fer en la campanya anterior sobre el carril bici els va funcionar –o això creuen ells– i, ara, han aplicat el model a altres casos; per exemple, embrutant la marca «Alcoi: Ciutat del Nadal», els vaivens que tenen amb la conversió de zones de vianants o el cas de la no declaració de l’hospital d’Alcoi com a zona de difícil cobertura, un clar exemple d’aquella frase de «Donde dije digo, digo Diego». Moltes d’aquestes acussacions també són de caràcter personal i intransferible, com la que va fer el regidor Carbonell al company Alberto Belda sobre les negociacions sobre l’augment salarial als funcionaris municipals:«Alberto Belda, paga lo que debes», va escriure el regidor del PP.

    Però aquesta setmana en tenen una de nova: el cas de l’aigua. Aquesta setmana ens delecten amb un nou vídeo en el qual intenten alarmar la població per la falta de nivell d’aigua de l'aqüífer del Molinar. Tot siga dit, alimentat per un desafortunat titular d’un periòdic local en l’edició de la setmana anterior que no reflecteix la realitat. Les xifres demostren que Alcoi està en una situació privilegiada pel que fa a la quantitat i qualitat de l’aigua dels aqüífers i no hi ha motius per alarmar-se.

    La realitat és la següent: l'aqüífer del Molinar té un sistema d'extracció de bombes de fa més de 40 anys, de quan, en aquesta ciutat, hi havia restriccions d’aigua. Prospeccions posteriors fetes per l’Institut Geològic i Miner d’Espanya van possibilitar que es construïren dos pous i s'instal·laren dos bombes per poder traure l’aigua quan baixara el nivell i assegurar, així, que totes les famílies alcoianes pogueren tindre aigua corrent a casa i que poguera arribar, també, a les que estaven a més altura. Cal recordar que l'Institut Geològic i Miner va ser distingit amb la Medalla d’Or de la ciutat per aquestes actuacions.

    L'aqüífer del Molinar té dos sistemes de subministrament: quan plou amb regularitat, l’aigua n’ix per ella mateixa, va al riu i arriba als diferents depòsits; quan no plou, l’aigua se n’extrau amb bombes i se subministra a tota la ciutat. Durant els últims trenta anys, ha sigut aquesta la manera com s’ha subministrat l’aigua a Alcoi, fins i tot mentre ha governat el Partit Popular.

    A més, les xifres demostren que, en anys secs com el passat, no ha calgut extraure aigua amb les bombes perquè la quantitat que brollava ha sigut suficient per a proveir el subministrament. Per tant, les acusacions dels populars sobre el malbaratament de l’aigua són falses. Actualment, l'aqüífer del Molinar té una molt bona salut, i si bé és cert que la situació hídrica a escala nacional és preocupant, a la nostra ciutat no hi ha cap motiu d’alarma. El que avala aquest nivell d’alerta és la confederació hidrogràfica del Xúquer, que als darrers anys no ha realitzar cap comunicació a l’Ajuntament que puguera ser mínimament preocupant.

    Així les coses, una vegada més, el Partit Popular, en comptes d’aportar solucions i propostes, està per al que està: crear alarmismes innecessaris que no fan cap bé a la ciutadania. Recordem tots que, quan el Partit Popular governava, es feia la mateixa política d’extracció d’aigua que en l’actualitat. El que passa és que, quan estan tan centrats a fer caure el contrari, no es miren el melic i no veuen el que ells van gestionar.

    Els nostres aqüífers actualment són un tresor. El seu bon estat garanteix la via i el nostre desenvolupament. Som un ciutat privilegiada perquè a més de tindre un bé com el Molinar, hem reduït les pèrdues de la xarxa pública i anem a investir en el proper servei d’aigua per a millorar en eficiència hídrica.

    Que les alcoianes i els alcoians no tinguen cap dubte que, en el Partit Socialista, estem centrats en les persones, en el seu dia a dia, i centrats en la tasca de fer que no els falten uns recursos tan importants i de tanta qualitat com els que tenim a Alcoi, en aquest cas, l’aigua.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir