elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nova aplicació mòbil per què la gent jove identifique els micro-masclismes

Nova aplicació mòbil per què la gent jove identifique els micro-masclismes

    La Vicealcaldessa de Gandia i regidora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques i la regidora de Polítiques Educatives i Joventut, Laura Morant, han presentant aquest matí la nova aplicació per a mòbil, "D'Igual a igual" llançada des de la Direcció General d'IVDIG de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives pensada per a adolescents, els quals amb proves tipus test podran identificar si estan o han patit alguna violència masclista. També l'aplicació indica a les i els adolescents com actuar i on acudir en cas afirmatiu. Així, hi ha temes com: aïllament, amenaces, autoestima, control de relacions sexuals, desvaloritzar, dominació, igualtat de tracte... I els telèfons gratuïts i que no deixen rastre d'atenció i assessorament a la víctima de violència de gènere: 900 580 888, 016 ó d'atenció al menor: 900 100 033, que orienta les 24 hores.

    Milvaques ha recordat que els micromasclismes són sovint pràctiques inconscients i quasi sempre imperceptibles, actuen per acumulació i tendeixen a perpetuar una distribució injusta de drets i oportunitats entre dones i homes. Aquestes relacions desiguals es donen també entre la joventut, quan s'estan construint les primeres relacions de parella. "Per a entendre aquests "micro-masclismes" cal tenir en compte que les relacions entre homes i dones es produeixen en un escenari on no es juguen només diferències, sinó sobretot desigualtats i relacions de poder asimètriques, amb les seues corresponents estratègies de dominació. Aquestes pràctiques abasten un ampli ventall de maniobres que impregnen el comportament masculí en el quotidià. Els micro-masclismes són per tant abusos per a procurar que l'home mantinga la seua posició de gènere dominant, creant una xarxa que atrapa subtilment a la dona de forma quotidiana i limita la seua autonomia personal".

    Així, amb aquesta App es proposa ajudar a la joventut a identificar les primeres fases d'actituds masclistes, pretén ajudar-la a identificar aquestes conductes, i a desmuntar la seua principal estratègia: la naturalització de les mateixes.

    Per la seua banda, Morant ha recordat que la problemàtica creix cada any entre els més joves. "L'assetjament és qualsevol forma de maltracte psicològic, verbal o físic produït entre escolars i adolescents de forma continuada al llarg d'un temps determinat. No només a les aules o al carrer, cada vegada més a les xarxes socials, el que s'anomena ciberassetjament. Hi hem de dedicar també totes les ferramentes possibles. Sobretot, de detecció precoç. A més, l'assetjament provoca aïllament social i pot derivar en abandonament dels estudis i problemes psicològics. Per això, no s'ha de tindre por a denunciar", ha assegurat la regidora de Més Gandia.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gva.digualaigual

     

    Pujar