elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia presenta el "Tast i maridatge de vins 2017"

L'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia presenta el "Tast i maridatge de vins 2017"

    La regidora i portaveu de l'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Liduvina Gil, acompanyada del president del col·lectiu el coordinador de l'esdeveniment, Avelino Alfaro i Miquel Font, respectivament, ha presentat aquest matí el "Tast i maridatge de vins 2017", que s'emmarca dins els actes del 43 Concurs Internacional Fideuà de Gandia i que es desenvoluparà tots els dijous de maig, a les 20 hores, als salons de Foment AIC, amb la filosofia encetada de continuar obrint el prestigiós certamen a la ciutadania:

    Dijous 4 de maig. Voravins-Bodegas Mustiguillo maridatge amb Pastisseria Salva

    Voravins és una de les més destacades distribuïdores de vins de qualitat de la província de València. Bodegas Mustiguillo amb Toni Sarrión al front és tot un referent en el món del vi a la Comunitat Valenciana i una de les 100 millors bodegues del món, amb una Denominació d´Origen pròpia Finca El Terrerazo. Els seus vins estan entre els més premiats destacant el Finca Terrerazo 2011 considerat el millor vi espanyol de l´any i un dels millors del món en el concurs mundial de Londres.

    Pastisseria Salva és tot un seny de la bona pastisseria a la comarca de la Safor. Va començar a Bellreguard d´on va iniciar la seua expansió amb el món del càtering i el seu bon fer tant en dolç com en pastissería salada. Posteriorment va obrir a Gandia i després a Oliva, Tavernes de la Valldigna y Xeraco, on treballa el pa, la pastisseria, els menjars diaris i en general el món de la hostaleria, establint el seu centre d´actuació al polígon industrial de Palmera.

    Dijous 11 de maig. Bodegas Torres maridatge amb Pastisseria Ramiro

    Bodegas Torres és una empresa fundada a Vilafranca del Penedès l´any 1870 per Jaume Torres i que hui en dia és la bodega familiar amb major extensió de vinyes a la D.O. Penedès. Tot un referent a Catalunya i considerada la marca de vi més admirada a Europa. Ha rebut nombrosos premis als seus vins destacant el Wine Spectator a la bodega més important de l´any 2000, millor bodega europea del 2006, premi Príncipe Felipe a la Excel·lència Empresarial 2004 ,i en 2015 en la cinquena edició dels Green Awards Londres per la seua tasca mediambiental «a la implementació de les energies renovables" entre les empreses vitivinícoles.

    Pastisseria Ramiro és un obrador i tenda familiar fundada l´any 1.956 per Ramiro Buj a l´Avinguda de Beniopa de Gandia, que manté la tradició i innovació en l'elaboració de dolços de rebosteria i pastisseria. En gener de 2013 va rebre el premi a la millor pastisseria de la Comunitat Valenciana del 2012 i és tot un referent tant a nivell local com autonòmic per la qualitat dels seus productes.

    Dijous 18 de maig. Bodega Cent Piques maridatge amb Pastisseria Raül Segura

    A la denominada «Toscana Valenciana", Fontanars dels Alforins, va nàixer el projecte d´una bodega familiar sota el nom de Cent Piques ,en homenatge al poble de Picassent d´on son originaris. Destaquen els seus vins tots de gran qualitat, caves, misteles i vermouth, així com els vins d´autor de Rioja i Ribera del Duero, a més del seu cava 100% valencià Cent Piques, i els seus vins ecològics blancs i negres.
    Pastissería Raúl Segura és tot un referent en el món de la pastisseria a Gandia on treballa l'originalitat i la qualitat del producte. Destaquen els seus dolços de Gandia i el trobareu al costat del Palau Ducal.

    Dijous 25 de maig. Vinoliva-Dominio de la Vega maridatge amb Carns Fuster

    Vinoliva, premi a la millor empresa distribuïdora de vins de la D.O. Valencia en 2013, porta en aquesta ocasió a Dominio de la Vega , una bodega familiar amb marcat perfil pioner i avantguardista, que elaboren vins de la D.O. Utiel-Requena i espumosos de la D.O.Cava de gran qualitat.Treballen a partir de les varietats autòctones com boval, macabeu i garnatxa, amb verema nocturna i produccions limitades. Ha guanyat el reconeixement més gran possible varis anys en tasts a cegues del «Millor cava d´Espanya» a Enoforum i una de les puntuacions més altes mai atorgades per Robert Parker a un cava. Els seus vins blancs són espectaculars, i en els negres va sumant adeptes.

    Maridarà amb els productes de Carns Fuster, una empresa ubicada al carrer Llarguer de Beniopa que treballa en productes de gran qualitat, seguint la tradició familiar des de 1978, i amb la innovació dels menjars per emportar envasats. Premiada amb menció especial en els Premis Nacionals de comerç interior 2011 i tercer premi a la promoció del valencià per a xicotetes empreses 2013.

    Bono 4 tasts : 15 € públic general, 9 € socis de Foment. Entrada individual: 5 €. Els tiquets es poden adquirir a l'associació gastronòmica o als locals de Foment.

    Finalment, Alfaro no ha volgut avançar el que seran les activitats pròpies del 43 Concurs Internacional Fideuà de Gandia i Gastronomia, que tindrà lloc el 6 de juny a la platja de Gandia, ja que es presentaran el 17 de maig, però ha desvetllat que seguirà el model obert i popular de l'edició anterior i es recuperarà la Fira de Turisme i Gastronomia, que celebrarà la tercera edició.

     

    Pujar