Dimarts 24 de Abril de 2018

-Catarroja aposta decididament per la Igualtat :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  catarroja
19/07/2017 | elperiodic.com  

Catarroja aposta decididament per la Igualtat

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria d'Igualtat, ha posat en marxa el primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones. Un document d'accions internes en el consistori per a corregir els possibles desequilibris en matèria de gènere.

L'any passat es van inciar les mesures per a desenvolupar este pla, amb una fase de diagnòstic que analitzava la variable d'igualtat d'oportunitats entre les persones que treballen en l'Ajuntament de Catarroja. Açò es va concretar en un pla d'acció composat per un conjunt d'iniciatives amb l'objectiu de garantir la incorporació progressiva de la perspectiva i l'enfocament de gènere en l'entitat.

Este document pretén eliminar diferències entre dones i homes evidenciats a través dels resultats obtinguts en la fase de diagnòstic i incorporar mesures per aconseguir la igualtat real entre sexes, amb un treball més centrat en la qualitat que en la quantitat de les actuacions.

Esta estrategia es va comunicar a tota la plantilla en una fase inicial, amb la voluntat d'informar de totes les decisions que s'adopten, projectant entre els treballadors i treballadores una imatge d'entitat compromesa amb la igualtat. La taula de negociació sindical va aprovar per unanimitat de tots els seus membres el pla d'igualtat.

Empoderament femení

Enguany la regidoria d'Igualtat també està apostant per activitats que promocionen l'apoderament femení, la visibilizació de les dones i la lluita contra la violència de gènere.

Activitats com 'Empoderament a escena', amb l'ús del teatre com a eina de creixement i desenvolupament personal; 'Espai compromés contra la violència de gènere', amb el compromís solidari dels negocis locals i entitats públiques d'informar i sensibilitzar, i el projecte 'Dones a Catarroja', que donarà a conèixer a dones emblemàtiques de la història del municipi, han sigut algunes de les activitats comunitàries de vital importància.

Una agent d'Igualtat

A més, l'Ajuntament també ampliarà el diagnòstic i les accions del Pla d'Igualtat, en este cas, centrant-se en la població de Catarroja. A totes estes accions cal afegir la contractació d'una agent d'igualtat, amb la finalitat de promoure i integrar la igualtat en les polítiques municipals i oferir assessorament especialitzat a dones.

Abordar la Igualtat a nivell municipal ha suposat una decisió important, i ha respost a la voluntat de l'Equip de Govern d'incorporar el tractament de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en el si de l'Ajuntament de Catarroja i també en el teixit social de la població.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada

RSS elperiodic.com Catarroja
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil