elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tomàs Martínez enceta els Dissabtes Literaris 2017

Tomàs Martínez enceta els Dissabtes Literaris 2017
    MÉS FOTOS
    Tomàs Martínez enceta els Dissabtes Literaris 2017 - (foto 2)
    Tomàs Martínez enceta els Dissabtes Literaris 2017 - (foto 3)
    Tomàs Martínez enceta els Dissabtes Literaris 2017 - (foto 4)
    Tomàs Martínez enceta els Dissabtes Literaris 2017 - (foto 5)

    L'Agrupació Borrianenca de Cultura ha programat el cicle de conferències Dissabtes Literaris 2017, que pretén la divulgació dels nostres clàssics i del món literari en general. El professor i expert medievalista Tomàs Martínez ha pronunciat la primera de les xarrades, titulada "Com llegir Ramon Llull i els altres clàssics medievals avui". L'acte ha tingut lloc el dia 13 de maig a les 17 h a la seu de Agrupació Borrianenca de Cultura.

    Martínez ha llegit texts medievals de Ramon Llull, Ausiàs March i Joanot Martorell i n'ha explicat el significat i els temes més freqüents. També ha destacat la projecció universal dels nostres autors clàssics, ja que les seues obres han influït en la literatura d'arreu d'Europa dels segles posteriors. Ha esmentat, a tall d'exemple, el Raimundus Lullus Institut, centre acadèmic situat a la ciutat alemanya de Friburg de Brisgòvia, on estudien l'obra de Ramon Llull.

    Tomàs Martínez Romero (Borriana, 1961) és catedràtic de la Universitat Jaume I, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i codirector del projecte «Corpus dels trobadors», de la Unió Acadèmica Internacional. Forma part del consell assessor de l'editorial Barcino i de la col·lecció filològica «Els Nostres Clàssics»; també de la secció de literatura i traducció de Cilengua i de diverses revistes científiques. És autor d'una dotzena de llibres i de nombrosos articles d'investigació d'impacte nacional i internacional, dedicats sobretot a les traduccions antigues, la poesia tardomedieval i la religiositat en els segles XIV-XVI. Actualment dirigix el Departament de Filologia i Cultures Europees de la Universitat Jaume I.

    Dins del cicle Dissabtes Literaris 2017 es preveuen dos xarrades més. El 20 de maig David Miró dedicarà la conferència al periodisme i el 27 de maig Fèlix Edo ens versarà sobre la vida als masos. Tots els actes tindran lloc a les 17 h al local de l'Agrupació Borrianenca de Cultura (C. Encarnació, 45, entresòl).

    Pujar