elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís premia els «Monyos rosa» de la Falla Mont de Pietat

Compromís premia els «Monyos rosa» de la Falla Mont de Pietat

  Per tercera vegada Compromís per Xirivella ha fet entrega del premi Socarrat a les Falles de Xirivella. El 2014 el premi va ser per a la Falla Teodor Llorente-Elcano, per la seua trajectòria i notable activitat fallera. En 2015 la Falla Sant Joan es va endur el premi primant elements d'innovació i sostenibilitat en el monument de la falla major. Enguany el premi ha estat per a la Falla Mont de Pietat per la campanya «Monyos rosa». Ha sigut un premi donat per unanimitat pel tribunal de afiliats i simpatitzants de Compromís.

  «Amb el premi Socarrat volíem premiar i destacar els elements de les falles amb els que ens trobem a gust i que mereixen ser subratllats i potenciats, com ara les activitats de caràcter solidari», afirma Ricard Barberà, portaveu de Compromís i futur alcalde de Xirivella. «Amb este premi», subratlla Barberà, «volem reconéixer també l’esforç de totes les comissions de Xirivella per fer activitats solidàries».

  La campanya «Monyos rosa», impulsada per una comissió fallera modesta de barri, ha aconseguit  sumar un gran nombre de suports tant de dins com de fora del món faller. La campanya, iniciada el 21 de febrer, finalitzarà el 10 d'abril. Durant este temps les persones interessades podran donar les malles de fallera en les caixes de cartó rosa instal·lades en desenes d'entitats col·laboradores de Xirivella. Estes malles de cabell seran utilitzades per a fer perruques oncològiques.

  Com ja és tradicional, la concessió del premi tingué lloc en acabar la passejada fallera, durant qual membres de Compromís per Xirivella i simpatitzants van recórrer els sis monuments fallers i els casals, acompanyats enguany pels Xirimiters de Xirivella.

   

  Subir