Lunes 16 de Julio de 2018

"Amb" la preposició catalanista imposta - Artículo de opinión Vox Populi - elperiodic.com

Versión Clásica
Edición Comunidad Valenciana
Comunidad Valenciana : Vox Populi

"Amb" la preposició catalanista imposta

24/09/2016 Javier Navarro Andreu
recomendar
a mis favoritos
Els escritors que utilisen la llengua valenciana (Normes d'El Puig-RACV) solen ser exclosos pels mijos oficials, concursos lliteraris o marginats per les editorials, per no seguir la normativa "oficial" (AVL), la qual molts valencians no la sentim com a nostra.

No la sentim com a nostra, ya que les Bases de Castelló (1932) són una còpia de les de l'Institut d'Estudis Catalans i atenten contra el nostre idioma, en paraules inexistents en el valencià i una gramàtica que no respecta el parlar i la història del nostre poble. El Pare Lluís Fullana i Mira, provablement el filòlec que mes va estudiar la llengua valenciana, ya ho denunciava en LAS PROVINCIAS el 24 de Març de 1919, quan Pompeu Fabra va intentar impondre la preposició catalana "amb" inexistent en l'idioma valencià i que hui en dia, este catalanisme ha segut acceptat per la gran majoria dels valencians gràcies a l'AVL i a les Universitats que treballen a favor del nacionalisme català.

Cite part de l'artícul de Fullana: En Pompeu Fabra. Cuando se trató de la adaptación de la ortografía valenciana a dichas "Normas" nos dijo el mismo señor Fabra a propósito de la forma amb: "Comprendo que no pueden admitir la forma amb, puesto que han perdido el ab, que usaban ustedes como nosotros; y aún en el caso de restablecer esta forma, la fonética valenciana es contraria a la admisión de la nasal (m); pero debían ustedes restaurar la forma ab, aunque sea arcaica, ya que no debe ser substituida por en".
Comparta este artículo
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Con el soporte de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Aviso Legal | Política de Cookies | Publicidad | Correo: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil