26 de enero de 2020 26/1/20

Vinaròs ha presentat avui la programació de la Festivitat de Sant Sebastià

Vinaròs ha presentat avui la programació de la Festivitat de Sant Sebastià - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Vinaròs ha presentat avui la programació de la Festivitat de Sant Sebastià - (foto 2)

  En la roda de premsa, on han comparegut el regidor de cultura, festes, tradicions i joventut, Marc Albella, així com el regidor de medi ambient i agricultura, Jordi Moliner i l'alcalde de la ciutat Enric Pla, s'ha apel·lat a l'esperit cívic, de convivència i conservació de l'entorn de l'ermita. En paraules de l'alcalde la ciutat, Enric Pla, “avui presentem el que és el nou espai de l'ermita i l'enfoc que aquest equip de govern vol donar-li a aquest entorn”. L'alcalde afirmava que “estem davant d'un entorn que gràcies al pla especial d'ocupació ha quedat en unes condicions excel·lents i que esperem que els vinarossencs s'el faiguen seu i respecten com a espai d'esbarjo, esportiu, cultural i de restauració”

  La festivitat de Sant Canut es portarà a terme a la plaça de l'ermita de les 21:00 hores fins a les 03:00 hores. Una festa amenitzada pels grups Ja la Ballem, Dj Carlos Martorell i Vinaròs Tropical Crew. Aquesta festa, on es podrà portar carn per torrar, comptarà amb un servei de bus des del palau de justícia tant per a pujar com per baixar.

  Marc Albella afirmava el següent: “amb aquesta nova edició de Sant Sebastià pretenem recuperar tradicions i tornar a arrelar amb festivitats que havíem perdut. Sant Canut i el repartiment dels pastissets i mistela a la pujada de la relíquia són un exemple”

  A part dels tradicionals actes litúrgics, a partir de les 11:15 i a l'era de l'ermita es portarà a terme una recuperació històrica de la dansa de dansaires. Pel que fa al repartiment de l'arròs, es començarà a repartir a les 13:30 hores, el preu del qual es destinarà a una causa social. La circulació d'autobusos serà des de les 09:00 del matí fins a les 17:00 de la tarde, amb un preu d'1 euro i mig, totalment gratuïta per als usuaris de la targeta daurada i amb sortida des del palau de justícia.

  Per una altra banda, el regidor Jordi Moliner informava que “aquest any hi hauran 4 punts homologats per torrar en tot l'espai de l'ermita. Ampliem les zones per tal de torrar la carn i diversificant els bidons que tenim i posant en marxa el nou torrador que s'ha construït a l'entorn de l'ermita”. Per finalitzar, el regidor agraia la tasca de la regidoria de serveis, així com de la brigada municipal i apel·lava a l'esperit de festa responsable i de preservació d'aquest espai natural posant com a exemple el treball que s'ha portat a terme en coordinació amb la regidoria de cultura pel que fa al poblat iber de l'ermita “és tasca de totes i tots els vinarossencs gaudir amb responsabilitat i no fer malbé el nostre patrimoni històric”

  Subir