elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Vinaròs ha presentat avui la programació de la Festivitat de Sant Sebastià

Vinaròs ha presentat avui la programació de la Festivitat de Sant Sebastià
  MÁS FOTOS
  Vinaròs ha presentat avui la programació de la Festivitat de Sant Sebastià - (foto 2)

  En la roda de premsa, on han comparegut el regidor de cultura, festes, tradicions i joventut, Marc Albella, així com el regidor de medi ambient i agricultura, Jordi Moliner i l'alcalde de la ciutat Enric Pla, s'ha apel·lat a l'esperit cívic, de convivència i conservació de l'entorn de l'ermita. En paraules de l'alcalde la ciutat, Enric Pla, “avui presentem el que és el nou espai de l'ermita i l'enfoc que aquest equip de govern vol donar-li a aquest entorn”. L'alcalde afirmava que “estem davant d'un entorn que gràcies al pla especial d'ocupació ha quedat en unes condicions excel·lents i que esperem que els vinarossencs s'el faiguen seu i respecten com a espai d'esbarjo, esportiu, cultural i de restauració”

  La festivitat de Sant Canut es portarà a terme a la plaça de l'ermita de les 21:00 hores fins a les 03:00 hores. Una festa amenitzada pels grups Ja la Ballem, Dj Carlos Martorell i Vinaròs Tropical Crew. Aquesta festa, on es podrà portar carn per torrar, comptarà amb un servei de bus des del palau de justícia tant per a pujar com per baixar.

  Marc Albella afirmava el següent: “amb aquesta nova edició de Sant Sebastià pretenem recuperar tradicions i tornar a arrelar amb festivitats que havíem perdut. Sant Canut i el repartiment dels pastissets i mistela a la pujada de la relíquia són un exemple”

  A part dels tradicionals actes litúrgics, a partir de les 11:15 i a l'era de l'ermita es portarà a terme una recuperació històrica de la dansa de dansaires. Pel que fa al repartiment de l'arròs, es començarà a repartir a les 13:30 hores, el preu del qual es destinarà a una causa social. La circulació d'autobusos serà des de les 09:00 del matí fins a les 17:00 de la tarde, amb un preu d'1 euro i mig, totalment gratuïta per als usuaris de la targeta daurada i amb sortida des del palau de justícia.

  Per una altra banda, el regidor Jordi Moliner informava que “aquest any hi hauran 4 punts homologats per torrar en tot l'espai de l'ermita. Ampliem les zones per tal de torrar la carn i diversificant els bidons que tenim i posant en marxa el nou torrador que s'ha construït a l'entorn de l'ermita”. Per finalitzar, el regidor agraia la tasca de la regidoria de serveis, així com de la brigada municipal i apel·lava a l'esperit de festa responsable i de preservació d'aquest espai natural posant com a exemple el treball que s'ha portat a terme en coordinació amb la regidoria de cultura pel que fa al poblat iber de l'ermita “és tasca de totes i tots els vinarossencs gaudir amb responsabilitat i no fer malbé el nostre patrimoni històric”

  Subir