elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’AVL elegix Vinaròs com a seu de la Jornada d’Onomàstica de 2014

    Vinaròs serà la localitat on es realitzarà la VIII Jornada d’Onomàstica que organitza l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, institució normativa del valencià, que, des de la seua constitució, té plenes competències en esta matèria dins del nostre territori.

    Després de Sant Mateu, Vila-real i Xèrica, Vinaròs serà la població castellonenca següent que acollirà la trobada d’estudiosos i tècnics especialitzats en onomàstica i toponímia que l’any que ve se centrarà en les comarques del nord de Castelló.

    La Jornada d’Onomàstica tindrà lloc els dies 4 i 5 d’abril del 2014 i comptarà amb el suport de l’Ajuntament de Vinaròs i del Centre d’Estudis del Maestrat, els quals han mostrat la seua disposició a col·laborar amb l’AVL en l’organització de la trobada.

    Vinaròs reunirà nombrosos investigadors, estudiosos i tècnics amb l’objectiu de debatre i aprofundir en la història, l’origen i l’evolució de l’antroponímia i la toponímia del Maestrat i dels Ports, principalment, però també sobre altres comarques limítrofs.

    L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que en breu firmarà un conveni amb l’Ajuntament de Vinaròs, ha publicat fins ara els Fullets de Toponímia Municipal de huit municipis del Baix Maestrat, nou de l’Alt Maestrat i cinc de la comarca dels Ports.

    Llista de publicacions

    Baix Maestrat: Càlig, Canet lo Roig, Rossell, la Salzadella, Sant Jordi, Traiguera, Vinaròs i Xert.

    Alt Maestrat: Albocàsser, Ares del Maestrat, Atzeneta del Maestrat, Benassal, Catí, Culla, Tírig, la Torre d’en Besora i Vilar de Canes.

    Els Ports: Cinctorres, Herbers, Olocau del Rey, Vallibona i Vilafranca.

    Subir